2021 > 01

Avslutat samarbete med Klarna
Avslutat samarbete med Klarna

I vår årskrönika i övergången mellan 2020 och 2021 pratade vi bl.a. om att vi såg ett antal ospecificerade förändringar under 2021. 
Nu har den första förändringen skett.
 

Avslutat samarbete med Klarna

Förutsättningarna för vårt samarbete med Klarna har förändrats så till den grad att det inte längre är möjligt att erbjuda Klarnas tjänster för betalning i kassan på vår e-handel. Vi har alltså tagit bort både Klarna Delbetalning och Klarna Faktura från listan av betalningsmetoder i vår kassa.

Förändringarna har varit på gång ett tag och vi har haft förhoppningar att lösa situationen enligt de nya förutsättningarna. Vi har lagt vår kraft på att lösa problemet men har tyvärr misslyckats och har nu tagit bort Klarna som betalningsmetod i vår kassa.

Du kan alltså inte längre handla med Klarna hos oss tyvärr.
 

Fungerar det fortfarande att handla?

Ja det fungerar fortfarande att handla i vår e-handel som vanligt men med två betalalternativ mindre för närvarande.

Du kan fortfarande hitta och köpa doftoljor att hänga i bilen eller använda på annat sätt.
Du kan även köpa doftpåsar att hänga i garderoben eller doftpulver till dammsugaren.
Du kan självklart också köpa havssvampar att använda som naturlig duschsvamp eller köpa havssvamp och använda som ett hälsosamt mensskydd.
Det går också bra att köpa bivaxljus som ett naturligt mysljus.
Och så vidare...

När du kommer till kassan så kan du i nuläget välja att betala med Swish, Payson eller PayPal.
 

Kommer Klarnas tjänster att ersättas med något?

Ja, Klarnas tjänster kommer att ersättas i samarbete med en ny leverantör på något sätt.
Exakt hur detta kommer att ske samt när i tid det kommer att finnas tillgängligt är i dagsläget oklart och vi får återkomma med besked om detta.
Vi kommer informera om detta här på bloggen samt i våra sociala kanaler, enklast håller du dig uppdaterad genom att följa oss i sociala medier samt interagera med våra inlägg så du har kvar dom i ditt flöde.

Må så gott!
/Palle

Hur väl vill du träffa målet?
Hur väl vill du träffa målet?

Tänkte följa upp förra inlägget om årsskifte med att diskutera om det här med nyårslöfte och att sätta mål och att ha målsättningar samt hur man ska lyckas hålla dessa.
Så här strax efter mitten på januari så brukar det normalt sett börja vackla angående nyårslöftena och vi vill därför ge tips på hur du kan lyckas bättre.
För löften, mål och målsättningar kan du göra när som helst och skulle du misslyckas så kan du alltid börja om.

Ett SMART sätt att lyckas hålla sitt

För att lyckas hålla dina löften och nå dina målsättningar på bästa sätt finns en SMART-metod nämligen:

- Var Specifik med vad du vill uppnå annars vet du ju inte om du lyckas eller misslyckas t.ex. jag ska gå ut på promenad varje dag.
- Se till att målet är Mätbart t.ex. jag ska gå ut på promenad 2km varje dag.
- Om målet är Attraktivt så ökar sannolikheten att du lyckas t.ex. jag ska gå minst 2km promenad varje dag för det är hälsosamt för mig.
- Det är okej att ha höga målsättningar men det kan lätt te sig ouppnåeligt om det är för stort kliv dit, så sätt Realistiska mål eller om du vill ha det stora målet så sätt realistiska delmål - t.ex. att gå till jobbet och tillbaka varje dag i ur och skur när det är 1 mil enkel väg.
- Tidsbestäm när målet ska vara uppfyllt t.ex. jag ska ta minst en 2km promenad varje dag under juni, juli, augusti  eller något liknande.

Sedan är det också så att det är lättare att börja med något än att sluta med något och är det så att du t.ex. vill sluta röka så kan det vara läge att börja med något annat och hälsosammare istället - läs gärna fler tips om att sluta röka
Det är också lättare att lyckas om man har folk omkring sig som stöttar både i ord och handling t.ex. så kan det vara svårt att bara äta godis på lördagar om peroner runt en inte gör så.
 

Men om det inte går ändå?

Skulle du misslyckas ändå så är det förhoppningsvis ingen katastrof.
Tänk igenom vad det var som hände och hur du kan göra annorlunda, var det fel på målsättningen eller var det något som hindrade dig från att lyckas. Beroende på vad det handlade om så kan du troligen börja om med eventuellt förändrade mål.

Berätta gärna om ditt nyårslöfte eller din målsättning samt hur det går.

Stort Lycka till!

Du kanske också är intresserad av:

Nyårsraketer
Nyårsraketer

Ja då var det 2021 och dags för en liten sammanfattning av det konstiga året 2020 även om allt inte är 100% avslutat och bokfört.

2020 var ett sannerligen ovanligt och omtumlande år på många sätt. Det började hyggligt normalt som år brukar göra med ganska snart så kom det rapporter från Kina om ett virus som överförts från djur till människa och som vi inte var skyddade mot.
Detta virus fick snabbt en stor spridning över jordklotet och kom till att sätta sin prägel på resten av året 2020.
Det gick lite i vågor och ibland var det mer bekymmer och ibland mindre bekymmer - sommaren var en lättaste tiden men på hösten kom så en andra våg och förstörde igen.
Virus har en tendens att sprida sig mycket mer när det är kallt och torrt väder så det var väl egentligen inte något konstigt.

Under året som gått så har det skett mycket på grund av viruset som gjort att vi som människor måste anspassa oss för att begränsa smittspridningen. Det har riktat in sig på att minska sociala kontakter speciellt för de som är i någon form av riskgrupp och har nedsatt förmåga att ta hand om sjukdomar men det har ofta inneburit att många varit oroliga både för egen räkning och för någon närstående. 
Många åtgärder har gjorts för att hindra smittspridningen och hemma jobbande har blivit väldigt vanligt och det har avrådigt från resor samt från att gå och handla i affärer där man trängs med andra.

Detta har naturligtvis påverkar oss som företag på olika sätt 
- vi har märkt en förskjutning i målgrupp när det kommer till doftoljorna, istället för att det är bilförare som köper doftoljor som bildoft för olika resor så har det varit hemmajobbare som behövt doftoljor för att hålla fokus, öka uppmärksamhetm.m. Det har också varit många som haft behov av att kunna släppa saker och slappna av på kvällarna för att kunna sova gott om nätterna och på så vis skapa goda förutsättningar för nästa dag.
- nästan varje månad har det rapporterats om minskad klädförsäljning. Det har funnits många teorier om varför men den som vi tror på är att många köper kläder för att på olika sätt imponera på andra såsom kollegor och kompisar - då detta nu är inaktuellt så har försäljningen av kläder minskat avsevärt och många intresserar sig istället för att ta väl hand om de kläder som man redan har. Detta har inneburit att våra garderobsdofter har sålts oväntat mycket under 2020 och det är en trend som vi hoppas håller i sig även framöver då den så kallade fast fashion industrin inte är så positiv direkt.
- vi har även sett kraftigt ökade besöksantal till vår hemsida och även en ökad andel köp vilket vi är glada för. Det tydligaste har varit att många fler betalar med Swish sedan lagen om direktbetalning infördes vid halvårsskiftet 2020.
- Under hösten och den så kallade vintern har vi även märkt av en oväntat stor efterfrågan på våra bivaxljus för att lysa upp tillvaron på ett klimatvänligt sätt.
Sammanfattningsvis så har vi sett ändrade mönster i både samhället i stort och för oss som företag och vi tycker oss se en ökad omtanke och hållbarhet i både stort och smått.
 

Vad händer då 2021?

Är det något som 2020 lärt oss så är det att allt kan hända, även det mest oväntade och man behöver vara beredd på att anpassa sig.
Med det sagt så är det förstås helt omöjligt att veta vad 2021 kommer att innebära exakt men vi hoppas på att Corona kommer att ge med sig. Vi vill dock inte att allt ska gå tillbaka till "som vanligt" då det innebär en väldigt destruktiv vardag på så många sätt utan vi ser hellre att folk är mer medvetna i sin livsstil och i sina konsumtionsvanor.
Vi tänker fortsätta vara en hållbar röst och en plats för ge dig möjlighet till en hållbar guldkant på tillvaron. Närmast ligger lanseringen av en ny doftolja - sedan har vi 2-3 något oklara punkter att ta oss igenom under årets första kvartal.
Alla nyheter kommer såklart att annonseras här på bloggen, i våra sociala medier samt på annat sätt så kom hit regelbundet.

Må så gott!
/Palle

Du kanske också är intresserad av:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Arkiv

Arkiv

Länkar

Etiketter

Etiketter