7 Tips mot förkylning

Mitt i förkylningssäsongen så vill vi lyfta fram hur man kan slippa förkylningen. Både att undvika att bli förkyld såväl som attåterhämta sig snabbt om man väl skulle bli förkyld.
 

Hur botar du din förkylning?
Hur botar du din förkylning?

Det bästa är ju naturligtvis att inte bli förkyld genom att t.ex. klä sig i torra och varma kläder, dricka och äta varmt samt att stärka sitt immunförsvar och att inte umgås med de som trots allt är förkylda.

Vad ska man då göra om man ändå blir förkyld?

Förutom att se till att man har ordentligt med näsdukar hemma så att man kan rensa näsan så finns det ett antal tips för att bli kvitt förkylningen så snabbt som möjligt:

- Ta ett varmt bad - värm upp dig ordentligt och passa samtidigt på att slappna av från alla måsten. Höj upplevelsen i badet med att hälla i lite badsalt samt att ställa några värmeljus på badkarskanten.
- Värm med en varmvattenflaska (som på bilden) eller en varm vetekudde på halsen, på bröstet eller runt näsan.
- Har du en bastu så använd den och stanna där en längre stund (hellre lägre värme och längre stund i bastun). Du kan också slå på en rensande doftolja som Pepparmynta & Kanel på bastuaggregatet eller på en handduk som du viftar med. 
- Håll dig varm och torr (utanför badet och bastun vill säga) så du inte bjuder förkylningen på onödigt bränsle.
- Rensa näsan och bihålorna ordentligt - ta fram en större skål och häll upp varmt vatten samt antingen doftolja Pepparmynta och Kanel eller Salt för inandning, ta sedan en handduk över huvudet och placera huvudet över skålen och andas genom näsan. På så vis rensar du nästäppan och kan andas normalt igen.
- Ät och drick - tänk C-vitamin, soppa, varm dryck som t.ex. te.
- Sov - kroppen har en enastående förmåga att läka sig själv. Men glöm det där med rätt temperatur i sovrummet o.s.v. utan ta på dig mysigaste kläderna och strumporna så du håller dig varm.

Tipsen fungerar ofta även förebyggande för att undvika att få förkylning.
Har du fler bra tips och tricks mot förkylning så dela gärna med dig i kommentarerna till detta inlägg.

Må så gott.
/Palle

Du kanske är intresserad av:

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln