#Movethedate #Overshootday

Att ta hand om sig själv här och nu kan vara svårt

Vilket är viktigast planeten eller pengarna?
Vilket är viktigast planeten eller pengarna?


Idag 29juli 2019 inträffar tyvärr Overhootday vilket är rekordtidigt på året.
Overshoot day är dagen då vi som mänsklighet tackat slut på jordens resurser och börjar överutnyttja vår kära planet.

Någon har beskrivit det som att vi lånar från framtiden, en annan beskrev det som att vi förbrukat räntan och nu naggar på det räntebärande kapitalet.
Hur man än beskriver det så är det dumt och vi måste sluta med det.

För att sluta förbruka mer än vad som finns så måste vi börja konsumera medvetet och göra kloka val. Detta med att konsumera medvetet har vi skrivit om förr här i bloggen men det är en mer aktuellt idag tyvärr.

Själva så är vi inte världens bästa men vi tänker hela tiden på hur vi ska bli bättre och mer medvetna i vår konsumtion både privat och i företaget. Det är en tanke som genomsyrar tillvaron kan man säga.

Angående företaget så har vi i möjligaste mån tänkt grönt när det kommer till transporter, förpackningar, produkter m.m. m.m.  
Och de produkter vi erbjuder är ofta betydligt grönare och mer hållbara än marknaden i övrigt kan erbjuda - låt mig ge några exempel:

- Naturliga havssvamparna handskördas varmsamt och det lämnas kvar en del i havet som kan växa vidare, Den del som vi säljer kan användas t.ex. som duschsvamp som spar vatten och duschschampo samt ger naturlig peeling  eller så kan man använda svampen som svamptampong vilket är ett ekologiskt och hälsosamt mensskydd. Det finns även fler sätt att använda svamparna på och dom är lätta att ta hand om samt varar länge.

- Doftpåsar i garderoben ger inte bara väldoft till kläderna utan är också bra för att hålla ovälkomna insekter borta från dina kläder. På så sätt får du fräschare kläder och du behöver inte köpa nya kläder på grund av slitage lika ofta. I Sverige konsumerar vi alldeles för mycket kläder och det behöver minska så med fräschare kläder så kan man antingen sälja vidare eller skänka till second hand och ge kläderna ett nytt liv istället.

- Våra doftoljor är 100% återvinningsbara utan att du behöver åka via återvinningscentralen. Att det är enkelt att ge sakerna ett andra liv när man är klar med dem är också en aspekt att tänka på när det kommer till att göra kloka val.

Och sortimentet förändras med tiden.

Sedan följer vi nyheter, forskning och andra diverse duktiga samt kunniga personer inom olika aspekter av hållbarhet för att lära oss mer. Vi sprider även vidare den kunskap vi inhämtar bl.a. genom att skriva olika typer av guider med tips samt att dela i våra kanaler på sociala medier och här i bloggen.

Och vi tar väldigt gärna emot tips, feedback, funderingar m.m. direkt i mailen eller som kommentarer här på bloggen eller på något annat sätt.

Med små och stora steg flyttar vi datumet senare på året tillsammans!

/Palle

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln