Pigga krafter varje dag

Ibland innebär det problem att ta sig in i de dagliga rutinerna igen och här ger vi några tips för att underlätta för dig att vara pigg och alert hela dagarna.


1. En bra dag börjar kvällen innan. Gå och lägg dig vid samma tid varje kväll så hjälper du kroppens sömncykler att vara regelbundna och du vaknar pigg.

2. Är det mörkt när du vaknar? För att underlätta för kroppen att förstå att det nu är dag så är ljus ett bra knep, dagsljuslampor (5000lumen) samt ta en promenad när det ljusnat är bra knep.

3. Använd dofter för att ge kroppen signaler om att vakna upp, fokusera eller varva ned. Det finns uppiggande doftoljor som är lämpliga på morgonen och andra tillfällen när du vil piggna till och så finns lugnande doftoljor när du vill lugna ned dig t.ex. på kvällen. Hitta sätt som passar dig och tänk på att du behöver en paus mellan du använder olika oljor.

4. Ät och drick regelbundet, kroppen gillar att veta vad som kan förväntas. Men tänk på vad du stoppar i dig och när - inget uppiggande eller vattendrickande på kvällen.

5. Motionera och träna då det gör kroppen gott att röra på sig och man blir fysiskt trött. Det stillar eventuella oroliga tankar och producerar endorfiner.

Titta gärna in under rubriken Sömnskolan för fler tips och funderingar kring just sömnen.

Lycka till och Må bäst!
/Palle & Suzana

Etiketter: hälsa sömn vardag

Du kanske också är intresserad av:

Kommentera gärna:

Lägg till din egen HTML-kod här.
Lägg till din egen HTML-kod här.

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln