Balansera mera

I balans
I balans

Den senaste tiden har jag läst ganska många texter om att se till att hålla balansen på olika sätt.

Det rör sig om balans inom en massa olika områden:
 - matbalans 
 - sovbalans
 - energibalans
 - ekonomisk balans

Och det är endast du som kan avgöra hur mycket du behöver av mat, sömn m.m. för att må bra. Det svåraste verkar vara det här med energibalans och att se att man behöver varva ned, tacka nej till saker och ibland bara sitta på en sten i skogen och vara. Det är för mycket att leva upp till och för svårt att säga nej till att hänga på modetrender eller att säga nej till chefen som vill att man jobbar över.

Varför är det då så svårt att hitta balans?
Antagligen för att det hänger ihop med att vi människor är flockdjur och vill känna samhörighet med andra vilket ofta tolkas som att vi behöver göra liknande saker på liknande sätt. Men om det inte är bra för dig så måste du bryta mönstret för ditt eget bästa.
Gör det till rutin att göra en egeninventering med jämna mellanrum - tänk igenom vad som gör dig glad samt vad som bara är jobbigt och trist. Om det jobbiga är något kortvarigt så kan du förhoppningsvis genomlida det annars behöver du försöka hitta en lösning som gör saken bättre - tänk igenom vad denna lösning kan vara och vad det får för konsekvenser på kort sikt och på lång sikt och agera sedan. Ibland räcker det att förändra små saker som man kan fundera ut på väg hem från jobbet och ibland behövs en längre tid av ro för att hitta en större förändring - i båda fallen gäller det att komma igång så snart  som möjligt.

Lycka till!

/Palle

Doftolja Zen - för balans och harmoni
Doftolja Zen - för balans och harmoni
79 kr

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Henrik Olsson - Föreläsningar » Ändring av betalmetoder i vår e-handel:  ”Det var ju trist att inte samarbetet fungerade med Klarna. Har tidigare använt d..”

  • Henrik Olsson - Föreläsningar » Årsskifte:  ”Ja, 2020 är ett år man helst vill glömma, men nu har ett nytt år börjat och vi h..”

  • Henrik Olsson - Föreläsningar » Byte av säsong:  ”Hösten är en stor favorit för mig :) Alla vackra färger som naturen använder för..”

  • Annie - Stora Små Äventyr » Byte av säsong:  ”Jag tycker att det är så skönt och härligt med höst :) Det blir så fint ute och ..”

  • Marie Karlsson » Byte av säsong:  ”Hösten är min favoritårstid och jag bara älskar den. Aha visste jag inte alls om..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln