Byte av säsong

Hösten är på väg
Hösten är på väg
Löven börjar bli gula och falla till marken.
Morgonpromenaderna med hunden är riktigt kyliga.
Kvällarna blir mörka tidigare.
Reklam med "Ny säsong" alternativt "New Season".
 

Efter sommar kommer höst

September är här och sommaren har lämnat oss - åtminstone här hos oss. Vi kan möjligen hoppas på några enstaka gästspel, sk. brittsommar, men får inse att säsongen där det behövs tips för svalka är i slutfasen. Långbyxor, långärmade tröjor, tunnare jackor m.m. har plockats fram ur sin dvala i garderoben och shorts, badbyxor samt linnen har fått ta deras platser.
Självklart förvarar vi kläder på bästa sätt och behöver inte köpa nya kläder för att ha fräscha och trevliga höstkläder. Vi passar naturligtvis också på att packa ned sommarkläderna på bästa vis så de är redo när de behövs nästa gång.

Det kan också vara ett bra tillfälle att göra en garderobsrensning för att få bättre ordning på sina kläder och göra det lättare att hitta lämpliga kläder att ta på sig. De flesta har dålig koll på vad som finns i garderoben vilket lätt leder till stress på morgonen innan jobb och skola. Det finns många sätt att rensa garderoben på - hitta det som fungerar för dig.
 

Hur mår kläderna i din garderob?
49 kr

Mer inomhus

Även om det fortfarande kan vara fint utomhus med både värme och härliga färger i skogen så betyder ofta hösten att vi är mer och mer inomhus. Förvisso finns det inget dåligt väder utan bara dåliga kläder men vi är många gånger för lata och bekväma för att t.ex. gå ut. 
Att vara utomhus är dock bra för oss på många sätt så det är lönsamt att ta sig ut, men vi behöver också trivas inomhus i våra hem så det är dags att ge hemmet lite mer kärlek än vad det fått under sommarens utomhusdagar.

Beroende på dina förutsättningar så rekommenderar vi att börja med att röja, rensa och organisera innan du städar på ett hälsosamt och kemikaliefritt sätt.
Sedan kan du börja med en mindre yta först och göra klart den innan du tar nästa yta, men du får ju hitta ditt sätt. Personligen varierar jag mig men har nästan alltid musik på.

Det är inte bara efter nyår som man behöver göra en nystart utan det kan vara bra att göra inför hösten också - rensa ut gammalt och göra plats för nytt.

Apropå det där med efter nyår så är det så att det bland annat är känt för att vara årets fattigaste period men det behöver inte vara så. Om man är lite långsiktig så kan man redan nu ge sig själv bättre förutsättningar och undvika årets fattigaste dag i slutet av januari.
 

För en bättre höst

Till dig som gillar att vara utomhus så måste jag be dig att undvika fleecetröjor, fleecefiltar och liknande. Dessa är mer eller mindre plast som läcker ut i våra sjöar och hav vid tvätt.  
Har du fleecesaker som du vill använda?
Häng dem på vädring istället för att tvätta dem.
Får de fläckar så behandla fläckar direkt och lokalt - undvik att tvätta hela plagget/filten.

En annan sak jag vill be dig om är att använda naturliga ljus när du sitter utomhus om kvällarna - minst lika mysigt och mycket bättre för både dig och miljön.

Må så gott!
/Palle

Du kanske också är intresserad av:

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln