Ändrad distributionsmodell hos PostNord

Som många säkert vet så gör PostNord en hel del förändringar och vissa av dessa ändringar påverkar hur vi skickar saker till våra känra kunder.

Låt oss räta ut frågetecknen angående distributionen
Låt oss räta ut frågetecknen angående distributionen

Varannandagsutdelning

PostNord håller på att införa varannandagsutdelning över landet. På vissa ställen är det infört och på andra ställen kommer det att införas.
Oavsett om du får din post varannandag eller inte så är det bara breven som påverkas.
Då vi skickar våra saker med varubrev eller annan form av paket-distribution som kunden kan välja i kassan - så påverkas inte våra leveranser till kund av detta.
Våra leveranser fortsätter som vanligt att komma till dig som tidigare.
 

Ny prismodell

PostNord har den 1 november 2021 infört en ny prismodell där man har gjort kraftiga förändringar i vad det kostar att få varubrev levererat till ombud.
Detta har troligen att göra med att många ombud klagat på att de blir överbelamrade med saker och funderar på att sluta vara ombud för PostNord - kombinerat med fler faktorer.
Varubrev till ombud finns kvar som tjänst men är väldigt mycket dyrare och då vi tror på att erbjuda valfrihet samtidigt som vi tror på att varje sak ska bära sig själv ekonomiskt så har det blivit förändringar.

Varubrev till ombud finns kvar att välja som leveranssätt men till ett betydligt dyrare pris än tidigare.

Varubrev till dörren är den nya standardläget kan man säga då de priserna ligger kvar i nuläget. Varubrev till dörren innebär att brevbäraren bär ut varubrevet till dig och lämnar vid din dörr och ska avisera dig varpå ansvaret för leveransen är ditt.

Som kund hos oss får du alltid ett val i kassan vilket leveransalternativ som du önskar och vår uppmaning är att du är uppmärksam och gör ett medvetet val.
 

Fraktfritt

Utifrån PostNords nya prismodell och vår filosofi om valfrihet samt varje saks egna ekonomi så har vi också behövt höja gränsen för fraktfria varubrev som går till postombud.

Dessa uppdateringar har nyligen genomförts och när detta blogginlägg skrivs så är de nya förutsättningarna införda.
Sedan kan det komma designmässiga skillnader för att underlätta samt göra saker tydliga - vid behov.
 
Postman med paket
Postman med paket

Dessa förändringar känns ganska omvälvande för våra kunder och vi kan förstå att det kan sätta myror i huvudet.
Därför vill vi gärna höra vad just du tycker om förändringen med att få saker till dörren - är det bra eller dåligt?  Kommentera eller maila mig.

Beroende på vad som händer i form av kommentarer och feedback samt andra följder av detta så kan det tänkas göras fler förändringar avseende hur vi levererar til våra kunder.
När det sker förändringar så uppdaterar vi här på bloggen och vidarebefordrar detta i våra sociala kanaler.

Stay tuned!

Mvh Palle

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln