Gröna val som du kan göra

Vilken väg väljer du?
Vilken väg väljer du?

Idag 26 maj 2019 är det val till EU-parlamentet och vi hoppas att så många som möjligt går till vallokalerna och röstar.
Ju fler som röstar desto fler personer står bakom de ledamöter som får ta plats i Europaparlamentet och ju fler som röstar desto bättre blir resultatet.

Vad just du ska rösta på avgör du helt själv - men jag vill att du sätter miljö och klimat högst upp på listan när du bestämmer dig. För idag kan vi avgöra mycket om vår framtid. 

Men det är inte bara idag som du kan kan göra gröna val - det kan du faktiskt göra varje dag genom att välja hållbara och klimatsmarta lösningar som ger så lite påfrestningar på miljön som vanligt.
 
Exempel på gröna val i vardagen:
- ät mindre kött, du kan t.ex. hitta inspiration här
- kör mindre bil,  börja med att ta bort de korta resorna och ersätt med cykel eller promenad.
- Ta hand om de saker du redan har och vårda dina möbler, fixa skorna, sköta om kläderna...
- stanna på marken och låt bli flyget både i vardag och på semester
- välj produkter som ger så lite utsläpp och avfall som möjligt (d.v.s. påverkan för din användning och efter), du kan t.ex. byta ut vanliga tamponger mot svamptamponger som skördas varmsamt av dykare, kan återanvändas många gånger och sedan återvinnas - du kan även byta ut din vanliga tandborste till en bambutandborste som även den kan återvinnas och att lysa upp mörkret med bivaxljus är betydligt bättre än vanliga ljus.

Många fler tips och tankar kommer bl.a. här på bloggen men i våra sociala medier så stay tuned.

Må så gott!
/Palle
 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln