Nyårslöften och målsättningar - så lyckas du!

Hur väl vill du träffa målet?
Hur väl vill du träffa målet?

Tänkte följa upp förra inlägget om årsskifte med att diskutera om det här med nyårslöfte och att sätta mål och att ha målsättningar samt hur man ska lyckas hålla dessa.
Så här strax efter mitten på januari så brukar det normalt sett börja vackla angående nyårslöftena och vi vill därför ge tips på hur du kan lyckas bättre.
För löften, mål och målsättningar kan du göra när som helst och skulle du misslyckas så kan du alltid börja om.

Ett SMART sätt att lyckas hålla sitt

För att lyckas hålla dina löften och nå dina målsättningar på bästa sätt finns en SMART-metod nämligen:

- Var Specifik med vad du vill uppnå annars vet du ju inte om du lyckas eller misslyckas t.ex. jag ska gå ut på promenad varje dag.
- Se till att målet är Mätbart t.ex. jag ska gå ut på promenad 2km varje dag.
- Om målet är Attraktivt så ökar sannolikheten att du lyckas t.ex. jag ska gå minst 2km promenad varje dag för det är hälsosamt för mig.
- Det är okej att ha höga målsättningar men det kan lätt te sig ouppnåeligt om det är för stort kliv dit, så sätt Realistiska mål eller om du vill ha det stora målet så sätt realistiska delmål - t.ex. att gå till jobbet och tillbaka varje dag i ur och skur när det är 1 mil enkel väg.
- Tidsbestäm när målet ska vara uppfyllt t.ex. jag ska ta minst en 2km promenad varje dag under juni, juli, augusti  eller något liknande.

Sedan är det också så att det är lättare att börja med något än att sluta med något och är det så att du t.ex. vill sluta röka så kan det vara läge att börja med något annat och hälsosammare istället - läs gärna fler tips om att sluta röka
Det är också lättare att lyckas om man har folk omkring sig som stöttar både i ord och handling t.ex. så kan det vara svårt att bara äta godis på lördagar om peroner runt en inte gör så.
 

Men om det inte går ändå?

Skulle du misslyckas ändå så är det förhoppningsvis ingen katastrof.
Tänk igenom vad det var som hände och hur du kan göra annorlunda, var det fel på målsättningen eller var det något som hindrade dig från att lyckas. Beroende på vad det handlade om så kan du troligen börja om med eventuellt förändrade mål.

Berätta gärna om ditt nyårslöfte eller din målsättning samt hur det går.

Stort Lycka till!

Du kanske också är intresserad av:

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln