9 tips för att vårstäda bilen snabbt och lätt


15 april är sista dagen för vinterdäck om det inte är vinterväglag (enligt Polisen) så har du inte bytt till sommardäck än så gör det. Kom ihåg att kolla mönsterdjupet på sommardäcken och kolla däcktrycket innan du kör med däcken - se t.ex. Trafikverkets sida om bildäck.

När du ändå ägnar bilen tid och kärlek så passa på att städa och fräscha upp bilen 
Med dessa 9 tips för att vårstäda bilen får du en fräschare bil som är roligare att färdas i:

- Hämta din dammsugare och dammsugarmunstycket för möbelrengöring som du torkar av ordentligt. Låt munstycket torka.
- Tvätta bilen utvändigt för att få bort smuts och eventuellt salt från vintern. OBS gör ej på gatan eller uppfarten utan i bilhall eller tomten för att spara våra sjöar och vattendrag.
- Ta bort alla prylar som du la in i när du vinterrustade bilen och lägg dem i en hög. Ta även ur alla prylar du ska ha kvar men lägg dem i en annan hög så de inte är i vägen.
- Kolla att dammsugarmunstycket är torrt och starta dammsuga bilen invändigt. Börja med förarsätet för att se om det blir rent eller behöver tvättas med fuktig mikrofiberduk. Det ska nämligen gärna bli torrt innan man sitter i sätet igen för att minska risken för missfärgningar. Tänk på att flytta och vinkla ut alla rörliga delar, säten, stolar m.m. så du kommer åt ordentligt.

 
Trevligare bilfärd i fräsch bil
79 kr

- När du dammsugit bilmattorna så tar du ut dem och sköljer av t.ex. med vattnet från när du tvättade bilen. 
- Fukta en mikrofiberduk för att rengöra bilens backspegel (torka gärna torrt), instrumentbräda och liknande ytor - kom ihåg dörrlisterna.
- Kolla så dina torkarblad är fräscha och hjälper till att hålla bilrutorna rena.
- Kolla så alla ljus så de fungerar och är hela.
- Dags att lägga tillbaka sakerna du behöver i bilen - se gärna till att det finns ett par solglasögon i närheten av förarsätet då vårsolen kan vara bländande.

Trevlig resa!
/Palle

Du kanske också är intresserad av:

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln