Vardagsmotion - ett sätt att förlänga livet

De flesta vet att motion är bra för såväl den fysiska som den psykiska hälsan.
Men hur ska man egentligen motionera?

En studie via Karolinska Institutet i Stockholm visar att det är stillasittandet som är boven och ökar risken för att dö i förtid. Samma studie visar också att all motion är bra för din hälsa.

Som vuxen bör man inte sitta stilla mer än 10timmar per dygn samt att man bör röra sig minst trettio minuter på ett dygn. Även lågintensiv motion som att ta en rask promenad eller att stå upp vid skrivbordet samt att städa hemma kan vara tillräckligt för att minska risken att dö i hjärt- och kärlsjukdom med 24 procent.

Mer motion ger bättre resultat enlligt studien.

Som trogna bloggläsare här säkert vet så är det inte några nyheter för oss då vi skrivit om vikten av motion tidigare bland  annat i inlägget Handbollens påverkan och i inlägget Dansa Pausa men det är alltid skönt att få ens tankar och ideer bekräftat och speciellt av forskare.

Lite tillspetsat kan man då säga att ett plottrigt och rörigt hem kan vara bra för hälsan, det blir ju mycket att göra när det ska städas. Om man nu inte tycker det låter roligt utan hellre vill ta en skogspromenad eller göra något annat roligt när man rör på sig så finns några tips för att rensa ut hemma och att städa effektivt (bl.a. kan man använda doftpulver i dammsugaren så den inte läcker).

Så ta dig en funderare på hur du ska få in regelbunden motion i din vardag - det kommer du vinna på.

Må så gott!
/Palle
 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln