2018 > 03

Havssvampar ger ömsint peeling

Nu börjar solen titta fram allt mer utanför fönstret och man börjar få känsla av vår trots att april med sitt aprilväder återstår. 

Längtan efter vår är befintlig men samtidigt vet man av erfarenhet att om man hänger undan vinterkläderna och lättar på klädseln så kommer kylan tillbaka snabbare än kvickt.

Har dock sett en massa vårtips och vill inte vara sämre så här kommer ett grönt vårtips.

Nu när det börjar bli varmare så är det många som lättar på klädseln och visar mer hud än under de kalla och mörka vintermånaderna. Och då vill man ju visa upp sin hud och kropp på bästa sätt vilket i många fall betyder att man vill ha bort den gamla tråkiga vinterhuden och tittar efter hur man bäst gör det.

Vi föreslår att man använder något av dessa två plastfria peelingmetoder då de är både snälla mot huden och mot miljön.

Glad Påsk!

/Palle
 

Blommande körsbärsträd
Blommande körsbärsträd

I Tokyo blommar körsbärsträden och sprider glädje och väldoft kring sig.

Här i Sverige verkar vi få vänta ett tag till på våren och därmed på körbärsträdens blomning.

Tur att man åtminstone kan ha doften av körbärsträdens blomning med sig när man vill.

 

49 kr
Från vintertid till sommartid

I skrivande stund så stundar bytet till sommartid under kommande natt.

Nu för tiden sköter själva omställandet av klockorna i många fall sig själv beroende på vad man har för inställningar i mobil, surfplatta, dator m.m.
Så ta undersök dina inställningar i dina tekniska saker och se till att de uppdaterar sig själva om möjligt. På så vis slipper du hålla reda på ett antal saker du måste göra och blir mer avslappnad.
Analoga klockor måste dock ställas om för hand vilket kan göras antingen innan du somnar ikväll eller efter du vaknat imorgon.

Den direkta effekten av bytet till sommartid och att klockorna flyttas fram en timme är att det blir mörkare på morgnarna och ljusare på kvällarna under en period. 
 

Hur påverkas du då av bytet till sommartid?

I värsta fall så kan det störa dina sömnvanor då ljuset har en inverkan bl.a. på hur "sömnhormonet melantonin" utsöndras i kroppen. Ljusare kvällar kan göra det svårare att komma i säng och svårare att somna vilket får till följd att det blir svårare att vakna och gå upp vilket blir än värre av att morgnarna är mörkare.
 

Med doften av Lavendel i sovrummet slappnar du av lättare

Då vi vet att rutiner är bra när det kommer till sömnen och att en god sömn lätt påverkar ens dag så är vår bästa rekommendation att du håller dig till dina sovrutiner även när dagsljuset ändrar sig. 

En annan rekommendation är att vara mycket utomhus och låta dagsljuset hjälpa kroppens biologiska klocka att gå rätt.

Har du ändå svårt att somna så ta en titt bland våra sömntips här på bloggen.

Må så gott!

/Palle

Böcker - ett sätt att slappna av och somna
Böcker - ett sätt att slappna av och somna

På bokrean säljs böcker billigare än i vanliga fall.
Att läsa en god bok på kvällen är ett sätt att låta hjärnan och kroppen varva ned.
Så att kunna köpa fler bra böcker ger sålunda möjlighet till mer läsning på kvällarna vilket under längre tid påverkar möjligheterna att somna och sova gott.
Att sova gott är ett grundfundament för att må bra.
Slutresultat bokrean är bra för folkhälsan.

Det gäller dock att hitta rätt (typ av) bok vilket i många fall innebär någon form av fiction vilken inte engagerar känslor och hjärna. Att läsa en faktabok eller en må-bra bok är också klokt dock inte på kvällen när man ska somna. Men att läsa en må-bra bok som t.ex. "Stå på dig - annars gör någon annan det" kan vara en bra del i morgonrutinen för att skapa en bättre dag.

Andra råd för att få en bra dag genom att sova gott är att undvika snö och surfning i sovrummet, inte ha sovrummet som kontor eller liknande, skriva av sig tankar och ideér på ett ordnat sätt innan man går för att sova, droppa Lavendelolja på sin kudde....   

Må så gott.
/Palle
 

Etiketter: bok, bokrea, somna, sömntips, hälsa

Jag är en sådan människa som gärna ser det positiva i allt och således ser det som att varje årstid har sin charm, men nu i mars så börjar jag längta till våren.

Att gå ut och se naturen vakna till liv, skott på buskar och träd som så småningom byts till vårgröna blad, fåglar som sjunger och djur som springer omkring. Det ger en extra energi utöver att bara vara ute.

Utanför fönstret ligger snön dock stabilt än och det pratas om än mer i väderprognoserna och eftersom man inte kan styra vädret så får man göra det bästa man kan av situationen så får man skapa sin egen känsla av vår och för mig innebär det bl.a. att städa och rensa hemmet så det blir fräscht och på så vis imitera våren inomhus och så doftsätter jag hemmet med vårens dofter för extra effekt.

Hur gör du när du längtar efter våren?

/Palle

Dammsugardoft Grön Rapsodi - som en vårdag i skogen
49 kr

Idag 8 mars är det internationella kvinnodagen med syfte att samhället ska bli mer jämställt.
Personligen så tycker jag att jämställdhet är en självklarhet - vi ska alla tillåtas vara vårt bästa jag oavsett vad vi har mellan benen och på så vis är en speciell dag för kvinnor helt onödig.
Men så länge det inte är på detta vis så har dagen ett syfte och tyvärr kanske det behövs initiativ i frågan oftare än en gång om året.

Vi vill uppmärksamma kvinnor lite extra idag - utan er så skulle inte samhället fungera - och har bestämt att det ge rabatt på avslappning. Vi har lagt produkter i en tillfällig shopping-kategori och ger 30% på dessa idag - kom ihåg att använda rabatkoden 8mars.

Må så gott!
/Palle

Idag 1a mars så startar PostNord sin nya hantering av de sk. kinapaketen vilket det rapporteras om i media, se t.ex. ehandel.se som skriver om de nya rutinerna.

På förekommen anledning vill vi förtydliga att vi finns i Stockholm vilket är i Sverige och att produkterna skickas härifrån.
I nuläget använder vi av PostNords Klimatekonomiska Varubrev för att skicka saker till kunder och detta innebär att leveranstiden är 1-3 arbetsdagar inom Sverige - sakerna ska inte flyga.

Läs gärna mer i våra köpvillkor.

Produkterna tillverkas dock inte i Sverige men inom EU.

Så det kommer inte att tillkomma några konstiga avgifter eller bli några långa leveranstider för de produkter som vi erbjuder våra kunder.

Välkommen!
/Palle 
 

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Arkiv

Arkiv

Länkar

Etiketter

Etiketter