2017 > 11

Så är det sista november och imorgon inleds årets sista månad innehållande jul och nyår.

Detta betyder bl.a. att det är dags att se till att bilen har vinterdäcken på (enligt lag ska bilen ha vinterdäck fr.o.m. 1december).

Det betyder också att det är dags att plocka fram julpynt och börja med olika sorters julmys. För många inkluderar julmys bl.a. att tända ljus på olika sätt och då är det bra att se till att man har brandvarnare som fungerar.
Sedan hoppas vi att man köper miljövänliga stearinljus eller miljövänliga värmeljus, samt att man pillar loss värmeljusets vekhållare från resterande behållare innan allt slängs i metall-återvinningen.

Apropå det här med ljus så vill vi tipsa om att tända ett ljus under en aromalampa och på så sätt samtidigt sprida en trevlig doft i rummet.

Ännu ett tecken på att julen närmar sig är att Klarna gör sin julkampanj där man kan välja att betala först i Januari, hos oss hittar du denna möjlighet i kassan under Klarna delbetalning.

Må så gott.
/Palle

För ett tag sedan skrev vi ett inlägg om den vintertid nu kommer och nu har vintern gjort ännu en framryckning utanför vårt fönster när snön har kommit.

Och som jag ser det så är snö en bra sak - det blir både ljusare och man är pedagogiskt med på att det är kallare. Tror att snö kan spela in och bidra till bättre trafiksäkerhet, både då trafikanter kan synas bättre och då det blir tydligare att det är kallt och man ska ta det försiktigt och hålla fokus i trafiken.

Naturligtvis handlar det också om respekt för sig själv och sina medmänniskor och bl.a. se till att man bytt till vinterdäck så man kan färdas så säkert som möjligt.

Ta det försiktigt därute!

/Palle

Tycker det är självklart med respekt för såväl medmänniskor som djur, natur och planet.

Tyvärr verkar inte alla tycka det med tanke på bl.a. det som berättas under hash-taggarna #metoo och  #TystnadTagning mfl. Blir verkligen bedrövad hur mycket elände det finns.

Alla individer ska ha rätt till respekt för sig som person oberoende av kön, religion, musiksmak, sexuell läggning o.s.v o.s.v.

Sedan är vi olika dels som individer och dels finns det en del skillnader mellan män och kvinnor. Respektera individerna och skillnaderna såväl som likheterna.

Ett litet sätt vi bidrar till kvinnors välmående är att erbjuda ett naturligt mensskydd som också är ekologiskt och snällt mot kvinnan. Läs gärna mer om svamptampongerna så förstår du fördelarna.

Hoppas verkligen debatten i samhället leder till ett bättre samhälle!

/Palle

 

Nu när det blivit vintertid och hösten lett till att träden tappat nästan alla sina löv (åtminstone här hos oss) så kan det vara och kännas mörkt.

Men då gäller att hitta ljuspunkterna i tillvaron såväl fysiskt som psykiskt.
Och vad är väl bättre än att fira saker som Halloween, Fars dag, advent, jul m.m. Men det ska ju också göras utan press, man ska tycka det är kul annars blir det ännu ett måste att klara av och det är sällan bra.
Ibland kan rutiner vara ett sätt att få saker att bli av utan press


Personligen tycker jag att dessa saker fungerar för mig. Också gillar jag att ta promenader i skogen där man bl.a. kan se höstlöven och skogens skiftningar.

Också är förstås familjen en stor källa till ljus, glädje och värme.
 

Vilka saker är ljuspunkter för dig?

Må så gott!
/Palle

Etiketter: höst, halloween, fars dag, jul, ljus

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Arkiv

Arkiv

Länkar

Etiketter

Etiketter