2017 > 04

Hur tar du hand om dina kläder? Hur tar du hand om dina kläder?

Som trogna läsare och besökare säkert vet så är vi inga fans av slit-och-släng samhället utan vi stödjer snarare det som kallas slow living. 

I denna anda ingår många aspekter av tillvaron och nu så här i Fashion Revolution week så vill vi passa på att prata om kläder och slow fashion.

För att bli mer hållbar när det kommer till kläder så finns det ett antal steg att gå igenom.

 

Materialet i kläderna

Vad består kläderna av för material?
Är det ekologiskt odlat?

Kanske inte helt lätt att veta alla gånger men det finns märkningar som t.ex. GOTS som certifierar ekologiska kläder.
 

Är kläderna schysst tillverkade?

Vem har tillverkat kläderna?
Under vilka förhållanden?

Här kommer bl.a. Fashion Revolution in och hjälper att påverka genom att ifrågasätta hur kläderna tillverkats. Men det är viktigt att du i affären vågar fråga hur kläderna tillverkats?
 

Ta hand om dina kläder

När du sedan bestämt dig för ett plagg du vill ha så är det dags att använda det. 
Naturligtvis vill du att ditt köpta plagg ska vara fräscht så länge som möjligt. Vi har samlat några tips och tricks för att få fräscha kläder länge:
 - Generell klädvård
 - Ta bort fläckar från kläderna
 - Förvara kläderna smart
 

När kläderna åker ut

Även kläder behöver rensas ut ibland.
Fräscha kläder kan ges ett andra liv genom att du säljer dem eller skänker dem till någon.
Även kläder som inte längre kan användas kan komma till nytta på olika sätt - fler och fler har återvinning av textilier, gör en sökning och se hur det fungerar i din närhet.

Må så gott!
/Palle

Citronmeliss Citronmeliss

Hur väl känner du till örten citronmeliss?

Du kanske är van vid att se den citrondoftande örten som dekoration på bakverk eller maträtter?

Något inte alla vet är att citronmeliss är en medicinalört som har använts för sina medicinska egenskaper sedan den kom till Sverige på 1300-talet. Citronmeliss sägs bland annat ha en lugnande effekt på kroppspulsen, men det finns även belägg för att den främjar hudens cellförnyelse så att huden ser fortsatt ung ut.

Vi är glada att kunna erbjuda dig härliga hudprodukter baserade på ekologiskt odlad citronmeliss från soliga Kroatien. Du kan hitta allt från hudcreme och kroppsskrubb till tandkräm och deodorant (inklusive vegansk deodorant) i vårt sortiment.

Citronmeliss: användningsområden

Citronmeliss kan användas på en rad olika sätt inom hudvård och annan kroppsvård. Här är är några produkter som innehåller citronmeliss och som du kan hitta hos Make Me Smile från märket Kuca Magicne Trave:
 

Ansiktsvatten (tonic)

Vi har ett ekologiskt ansiktsvatten i vår butik som också innehåller citronmeliss, som hjälper till att återfukta huden samtidigt som den renar huden från orenheter. Citronmeliss har inkluderats för att främja hudens cellförnyelse och dämpa hudirritationer, från rodnad till akne.
Ansiktsvattnet används såväl först i hudvårdsrutinen för att rensa ansiktet innan eventuella krämer men kan även användas för att lindra soleksem och torr hud samt lugna huden efter rakning.
 

Ansiktskräm (anti-ageing)

Vi säljer både dagkräm och nattkräm med citronmeliss från märket Kuca Magicne Trave, som odlar egen ekologisk citronmeliss för att använda i sina produkter. Dessa ansiktskrämer säljs som anti-ageingkrämer då citronmeliss har visat sig ha egenskaper som kan främja cellförnyelsen i huden, vilket bidrar till att hjälpa din hy att se ung och fräsch ut.
 

Duschkräm

Vi säljer en återfuktande duschcreme som kan även kan användas som schampo. Duschcremen är en mild produkt som innehåller mjukgörande olivolja, läkande aloe vera och uppfriskande citronmeliss och du kan använda den i duschen varje dag om du vill.

Tillsammans med en naturlig duschsvamp får du ännu mer ömsint hudvård samtidigt som du sparar duschkräm när du tvättar dig.
 

Handkräm

Vi har också en handkräm med citronmeliss i vårt sortiment, där citronmelissen hjälper till att minska rodnader på händerna som kan uppstå när du tvättar händerna mycket eller är ute i kyla, samtidigt som den återfuktar dina händer och ger dem en fräsch doft.
 

Massageprodukter

Är det dags för en mysig stund med din partner, eller kanske bara lite lyxig egentid? Då är massageprodukterna i vårt sortiment perfekta för dig. Du kan välja mellan en härlig massagebar med citronmeliss som återfuktar och piggar upp torr och trött vinterhy och en massageolja som doftar härligt av citron från citronmelissen som finns i båda produkter och mjukar upp utmattade muskler.
 

Deodoranter

I sortimentet har vi två deodoranter med citronmeliss, en vegansk deodorant och en icke-vegansk deodorant, som båda innehåller ekologiskt odlad citronmeliss. De flesta ingredienserna i dessa produkter har organiskt ursprung och är ekologiskt odlade!
Båda deodoranter hjälper till att återfukta den känsliga huden under armarna och ge en fräsch doft av citron. Deodoranterna är antibakteriella och den veganska deodoranten innehåller inte parabener, aluminium, mikroplaster eller konserveringsmedel.
 

Tandkräm

Den ekologiska tandkrämen vi säljer är fluorfri och innehåller naturliga ingredienser som citronmeliss, sötflockel och pepparmynta. Den ger dig en fräsch andedräkt och hjälper till att skydda både tänder och tandkött.
Tandkräm med citronmeliss smakar härligt och tack vare citronmelissens egenskaper (tillsammans med andra naturliga ingredienser) kan du upprätthålla din munhygien på ett naturligt sätt.
 
Det finns många anledningar till att prova citronmeliss i hudvård och andra personvårdsartiklar och vi har en rad härliga produkter du kan börja med. Förutom produkterna ovan har vi även en härlig, ekologisk peeling med citronmeliss och hudkräm för normal hud samt hudkräm för torr hud plus annat smått och gott.

Vad blir din favorit?

Må så gott önskar
Moa Hoijer
gästbloggare
I det senaste avsnittet av tv-programmet Plus var Marie-Louise Daniielsson-Tham gäst och sin vana trogen så pratade hon städning och hur vi kan städa på bästa sätt.

Marie-Louise fick bl.a. två lådor med städprodukter framför sig och det fanns ett städprodukter i dessa lådor. Marie-Louise fick i uppdrag att plocka ut det som hon tyckte var nödvändigt för att städa sitt hem och hålla det fräscht.

Marie-Louise plockade ut bland annat ättika, citron och såpa som viktiga ingredienser. Tyvärr hann de i programmet inte med att gå igenom hur dessa kan användas men på vår sida med städtips som är snälla mot både hem, människa och miljö går vi igenom bland annat hur dessa produkter kan användas i städningen.

Har du fler tips på hur man kan städa naturligt och kemikaliefritt så lämna gärna en kommentar eller skicka oss ett mail.

Läs gärna också de tips som vår gästbloggare Moa har skrivit om hur du kan organisera din städning.

Må så gott.
/Palle
Vi vill som sagt göra saker enkelt för våra kunder. Då flera frågat efter möjligheten att få hem väldoftande paket regelbundet utan att aktivt göra beställning så har vi utökat möjligheterna att prenumerera på väldoftande paket.

Vårt ursprunliga paket har fått namnet väldoftande tillvaro då det innehåller doftolja (för bilen) samt doftpåsar för dammsugare och doftpåsar för garderob och skåp.

Sedan har vi skapat ett paket för att du ska ha fräscha och väldoftande kläder vilket innehåller 4 förpackningar garderobsdofter.

Samt att vi skapat ett paket som vi kallar väldoftande hem vilket innehåller 1 diskmaskinsdoft för fräschare diskmaskin, 1 förpackning dammsugardoft för fräschare hem samt 2 förpackningar garderobsdoft för fräschare kläder.

De olika paketen har det gemensamt att de alla skickas var tredje månad och är lätta att ändra doft(er) i.

Så vill du ha en mer väldoftande tillvaro kolla in de olika prenumerationspaketen.

Må så gott.
/Palle
Som den trogne läsaren av denna blogg säkert vet så fick vi nyligen möjligheten att bli ännu lite grönare och hållbarare som företag när vi hittade nytt förpackningsmaterial för att skicka våra paket. De nya kartongerna är i papp och helt återvinningsbara.

För att kunna återvinna de nya kartongerna på bästa sätt så skulle man dock behöva ta bort tejpen av plast.
Men nu har vi löst det.
 
Vi har hittat ett papperstejp som fäster med hjälp av naturgummi och som också kan följa med kartongen till återvinningskärlet för papp-kartong. Så det är bara att packa ur paketet och sedan återvinna kartongen.

Vi var faktiskt första kunden för denna tejp hos tillverkaren :-)

Så nu är paketens innehåll snällt mot såväl kund som miljö, paketeringen är helt återvinningsbar och transporten är klimatekonomisk.

Vi arbetar aktivt för att det ska vara lätt att göra rätt och att det ska vara kul.
Hoppas vi får dig att le!

Hälsningar
Palle

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Arkiv

Arkiv

Länkar

Etiketter

Etiketter