2016 > 12

Så är julen över för denna gång.
Tack tomten för de gåvor som erhållits.

Jag förstår att det varit ett par stressiga dagar men tackar för dina ansträningar.
Nu får du möjlighet till välförtjänt avslappning - ta ett väldoftande bad, läs en god god, ge fötterna lite kärlek och vila ut.

Se till att renarna blir ordentligt omhändertagna och att tomtekläderna tas väl om hand tills nästa år.

/Palle
Idag infaller vintersolståndet strax innan lunch. Detta betyder att den mörkaste tiden är bakom oss och att det blir ljusare och ljusare igen.

Fram till den 20mars 2017 är det dock mer mörker än ljus - det är nämligen då som vårdagjämningen inträffar.

Ju längre norrut vi bor desto mer påverkas vi av jordens lutning mot solen och skillnaderna blir större. Detta påverkar oss olika mycket men dagsljus är viktigt för oss och vår biologiska klocka.
Att låta kroppen få en ordentlig dos med dagsljus berättar för kroppen att det är dag och att man ska vara vaken. Att t.ex. ta en promenad på lunchen kan vara väldigt nyttigt både för att vi ska vara pigga men också för att huden ska exponeras för naturlig luft och fukt.

Man kan självklart även göra andra saker som att gå och träna för att på så sätt göra att kroppen får arbeta och bli trött vilket leder till bättre sömn.
Man kan även se över sin belysning hemma och på morgonen och dagen har ett vitare ljus och på kvällen mer dämpat gult ljus.

Man kan dricka mycket kaffe för att hålla sig pigg - detta rekommenderas dock inte då magen snabbt kan få det besvärligt.

Man kan ha uppiggande dofter runt sig för att hålla sig alert.

Man kan spela musik av det snabbare och hårdare slaget för att stimuleras.

Vad är ditt bästa tips?

Mot ljusare tider!

/Palle
Träd har plantererats i VIskogen Träd har plantererats i VIskogen
Vi vill tacka våra kunder för året som varit och speciellt de kunder som har gett oss feedback i olika kanaler.
För varje kund som återkopplat med omdöme till oss så har vi avsatt en peng till välgörenhet som tack. Vi har gjort ett grönt val och har valt att ge dessa pengar till Viskogen och deras arbete i Afrika där de bekämpar lokal fattigdom såväl som global uppvärmning.

Denna gång blev det 5 träd som skänktes för att planteras i området kring Victoriasjön.

Vi gillar tanken med agroforestry då det kommer ut så mycket gott.
Hoppas att vi får in många omdömen framöver så vi snart kan köpa fler träd för plantering.

För en grönare värld och en levande planet!

/Palle
 

Hur tänker du kring shopping?
Är rabattkoder något som lockar dig att handla?
Hur handlar man med hållbarhet?

För ett tag sedan så var det Black Friday med massor av erbjudanden och vid ett par tillfällen runt detta så fick jag höra kommentarer som "inte ska väl en miljövänlig handlare vara med i denna köphets". Och jag kan förstå denna synpunkt om man utgår från att valen är att konsumera eller att inte konsumera.

Men jag tänker mer som Martinez, vinnaren av barnens klimatpris 2016, att konsumera klokt och medvetet. Och i det sammanhanget så tycker jag det är mycket bättre om en fyndjägare hittar t.ex.  ekologisk hudvård än oeklogisk hudvård.

När jag häromdagen slog på TVn och kolla på "Mitt i naturen" så handlade det om världens skogars framtid och bl.a. om den försvinnande regnskogen på Burma som bränns ned för att olja oljepalmer för palmolja. Då känns det bra att rekommendera och tillhandahålla motsvarande saker utan palmolja.

Så tänker jag, hur tänker du?
Hur gör dina gröna val?

/Palle
 

Du kanske också är intresserad av:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Arkiv

Arkiv

Länkar

Etiketter

Etiketter