2016 > 09

Hur mycket plastkulor släpper du ut? Hur mycket plastkulor släpper du ut?
I veckan som gått har det återigen rapporterats om att mängden mikroplast i våra vatten ökar.
Detta gäller tyvärr många vatten och såväl hav som sjöar.

Vi vill ju naturligtvis att naturen ska må så bra så möjligt samtidigt som vi människor gör det. Hållbar utveckling, omtanke och ekologiska val.

Att t.ex. stötta WWF i deras arbete för mindre mikroplaster i våra vatten är bra.

Att handla hudvårdsprodukter utan mikroplaster är ett konkret steg att minska de egna utsläppen av de små plastkornen.

Vi har nyligen utökat sortimentet med en ekologisk duschcreme som i sig själv och tillsammans med duschsvampen gör dig ren och fin med rent samvete. Så nu finns ännu en möjlighet att välja grönt och skönt.

Hälsningar Palle

 

Skaffa vuxenpoäng och gör som Skalman - ha en mat- och sovklocka så du har lätt att följa rutiner, kroppen mår nämligen bäst då.
 

Hur många väckarklockor behöver du?
Hur många väckarklockor behöver du?
En del i att ha en sund övergång mellan sommar och höst samt mellan semester och vardag är rutiner.

I veckan som gått så har sömnexperter uttalat sig angående sovmorgnars dåliga inverkan. Att ha fasta rutiner som kroppen vänjer sig vid ger en stabilare och piggare tillvaro.

Sova på samma sätt oavsett om det är vardag, helg eller semester. Hitta det som passar dig och håll dig till det alltså. Även om det kan kännas tråkigt och ge massa vuxenpoäng tycker jag att det är värt det. Visst förekommer undantag men inte ofta utan jag trivs med rutinerna.

Samma sak gäller också för mat förresten - hitta dina rutiner och håll dig till dem. Mat och näring behövs också på förutsägbart sätt för att kroppen ska kunna planera och att du ska orka hålla fokus och energi på rätt nivå under dagen.

Så skaffa rutiner och ta hjälp av en väckarklocka ungefär som den tecknade figuren Skalman som Bamse är kompis med.

Må så gott.
/Palle

psst - har du svårt att somna så kolla vår sömnskola

Du kanske också är intresserad av:

Ett par droppar Lavendel på kudden lugnar och gör det lättare att somna.
79 kr
Som vi pratade om i förra inlägget om övergång så är det mycket som händer när sommar blir till höst.


När många träffar sina kollegor, klasskompisar och kompisar efter sommaren så leder det ofta till att man kommer i kontakt med baciller och bakterier som man inte är van vid. Då kan det vara bra att ha förstärkt sin immunförsvar så kroppen orkar stå emot bättre - man kan t.ex. ta varma bad, sitta en stund i bastun, dricka te och om man kombinerar det med en rensande doftolja blir effekten ännu bättre.

Ett annat sätt att hålla sig frisk är att klä sig rätt och inte vara för optimistisk i val av kläder.

Sedan ska man hålla god hygien och tänka sig för runt sina medmänniskor. Gå inte till jobbet om du är sjuk, börjar du snörvla så håll bacillerna för dig själv (håll för när du nyser) och håll god handhygien så varken sprider eller får du baciller i onödan. Hellre få torra händer som kan fixas med ekologisk handkräm än att bli sjuk.

Må så gott!

/Palle

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Arkiv

Arkiv

Länkar

Etiketter

Etiketter