2015 > 01

Fick nyligen höra att Hans Mosesson skiljer sig från sitt alter-ego ICA-Stig för att istället satsa på andra saker i livet.

Man kan tycka vad man vill om det och det lägger jag mig inte i, men jag vill ta detta tillfälle att påpeka att det kan vara nyttigt att titta över sitt liv ibland.
Att bara låta livet rulla på kan leda till såväl ökad stress som missade drömmar.
När tog du dig en funderare senast?

Hälsningar
Palle & Suzana

ps. Tack Hans för att du förgyllt många reklampauser
 

Ibland innebär det problem att ta sig in i de dagliga rutinerna igen och här ger vi några tips för att underlätta för dig att vara pigg och alert hela dagarna.


1. En bra dag börjar kvällen innan. Gå och lägg dig vid samma tid varje kväll så hjälper du kroppens sömncykler att vara regelbundna och du vaknar pigg.

2. Är det mörkt när du vaknar? För att underlätta för kroppen att förstå att det nu är dag så är ljus ett bra knep, dagsljuslampor (5000lumen) samt ta en promenad när det ljusnat är bra knep.

3. Använd dofter för att ge kroppen signaler om att vakna upp, fokusera eller varva ned. Det finns uppiggande doftoljor som är lämpliga på morgonen och andra tillfällen när du vil piggna till och så finns lugnande doftoljor när du vill lugna ned dig t.ex. på kvällen. Hitta sätt som passar dig och tänk på att du behöver en paus mellan du använder olika oljor.

4. Ät och drick regelbundet, kroppen gillar att veta vad som kan förväntas. Men tänk på vad du stoppar i dig och när - inget uppiggande eller vattendrickande på kvällen.

5. Motionera och träna då det gör kroppen gott att röra på sig och man blir fysiskt trött. Det stillar eventuella oroliga tankar och producerar endorfiner.

Titta gärna in under rubriken Sömnskolan för fler tips och funderingar kring just sömnen.

Lycka till och Må bäst!
/Palle & Suzana

Du kanske också är intresserad av:

Etiketter: sömn, vardag, hälsa

Så har vi fått ett nytt år - 2015 med en massa nya möjligheter. Hur ska du göra för att det ska bli ett så bra år som möjligt?
 


Hoppas du haft en skön jul- & nyårshelg.

Vissa ge nyårslöften som att äta hälsosammare, träna mer, sluta röka m.m. Det viktiga är att ge löfte som är rimliga i förhållande till din situation och som kommer att förbättra för dig.

Vi väljer att starta det nya året med en JanuariREA och ger 25% på de olika dofterna från SHAKE oavsett om du väljer
- doftoljor, att hänga t.ex. i bilen
doftpåsar för garderob - väldoftande klädvård
doftpåsar för dammsugare - för roligare & effektivare städning

Ange koden 2015 i kassan så dras rabatten!

Också önskar vi dig ett trevligt 2015!
/Palle & Suzana

Du kanske också är intresserad av:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Arkiv

Arkiv

Länkar

Etiketter

Etiketter