2014

Nu när barnen har tagit jullov så tänker vi göra detsamma.
Så nu tar vi ledigt och hörs på andra sidan tomten och gröten.

Naturligtvis är det alltid öppet här i e-butiken men det kommer inte att skickas några paket förrän 29 december.
Vi hoppas du har förståelse för detta och känner dig trygg här hos oss.

Det är i god tid för att få paket till nyår och för att t.ex. hjälpa till med nyårslöftet om att sluta röka.

God Jul
önskar Suzana & Palle
Med Metros artikel om att handla säkert på nätet som inspiration vill vi framhålla att vi naturligtvis vill ha nöjda kunder.

Självklart har vi 14dagars ångerrätt vid köp och med Klarna kan man betala med faktura om man så önskar. Se våra köpvillkor.

Talar vi om julklappar så är det ju också så att det finns en tydlig tidpunkt när klapparna ska vara framme och då vi skickar med Posten så ska paketen vara hos mottagaren dagen efter så det bör räcka om du beställer innan 19december kl16 för att få leverans innan julafton.

Och vill du läsa vad några av våra kunder tycker så ta en titt på några av våra omdömen.

Trygghet, tydlighet och ärlighet är ledord hos oss!

Välkommen
/Palle & Suzana
 
Makemesmile.se använder Posten Varubrev. SHAKE är produkter som inte testats på djur.   Hos makemesmile.se kan du betala med Payson - för din trygghet.   Hos makemesmile.se kan du betala med Klarna - för trygg e-handel.  
   
Som vissa kanske vet så är vi intresserade av att leva i en hållbar värld där människor, djur och natur må bra på både kort och lång sikt.

Med hållbar utveckling i tanken vill vi ge följande julklappstips som gör världen lite bättre både i stort och i smått:
  • Våra havssvampar från Adriatiska havet finns i olika storlekar och kan användas för att ta bort smink eller som duschsvamp för barn eller vuxna. Sminkremovern minskar behovet av andra mer eller mindre kemiska sätt att ta bort smink och duschsvamparna tar bort behovet av peelande duschkrämer som ofta har mikroplaster i sig.
  • Doftpåsarna hjälper till att hålla otrevliga skadedjur från dina kläder medan de ligger i garderoben och på så vis hålls kläderna fräscha.
  • Tandkräm med Aloe Vera är utan flour och rengör tänderna snällt och effektivt.
Hoppas det kan vara till hjälp i julshoppingen och kom ihåg att ta det lugnt.

Hälsningar Palle & Suzana
 
Nyligen har Sveriges handbollsdamer besegrat världsmästarna Brasilien i två träningsmatcher som en förberedelse till stundande EM i Kroatien.

På måndag börjar spelet mot just Kroatien vilket blir en extra spännande match för oss.

Vi hoppas det ska gå superbra för tjejerna och att de får med sig både många erfarenheter men främst fina medaljer hem.
Själva har vi hämtat hem såväl havssvampar som doftoljor, doftpåsar och dammsugardofter från Kroatien.

Må bäst!
/Palle & Suzana
Etiketter: kroatien, handboll, sport
Så är december här med adventsljus, stjärnor i fönstrena, julpynt och en höjd mysfaktor.

November gav inte mycket solljus i Stockholm men som många vet så är det viktigt med ljus för att må bra.

Att kombinera ljus med doft ger ännu större möjlighet att påverka sin energinivå och sin hälsa.
Som säkert många vet så påverkar dofter också oss, t.ex. doften av gran ger julstämning.

Så häll lite doftolja i aromalampan och tänd ljuset för att öka såväl mysfaktorn som välmåendet!

Kom ihåg att släcka ljusen ordentligt efter dig och källsortera rätt!

/Palle & Suzana
Bild från pixabay.com Bild från pixabay.com
Inspirerad av TV-programmet Sveriges städmästare vill vi vidarbefordra dessa husmorstips för att ta bort fläckar från kläder - oavsett hur de uppkommit.

Nyckeln till att få bort fläckarna är att ta hand om så snart så möjligt.

Rött vin på vitt tyg kan t.ex. tas bort genom att hälla vitt vin på fläcken och spola av innan det slängs i tvätten. Rött vin kan även sugas upp genom att man saltar fläcken innan man tvättar.

Gula fläckar under armarna på vita skjortor/blusar kan tas bort genom att täcka fläcken med citron och vinsyra i en halvtimme innan du tvättar plagget.

Chokladfläckar bör försvinna om man gnider fläcken med mjölk innan plagget tvättas kallt.

Blåbärsfläckar gnids in med filmjölk och plagget får vila en stund innan det tvättas.

Fler tips för att ta bort fläckar finns under rubriken klädvård.

Och håll kläderna fräscha i garderoben också!

Hälsningar
Palle & Suzana
Som du kanske vet så stödjer vi Rosa bandet och forskningen kring bröstcancer.
Under oktober har vi samlat in lite pengar i olika sammanhang.
Nu har vi räknat ihop och det blev 100kr till Rosa bandet (se bild).

Vill påminna om att det inte bara är i oktober som man ska tänka på bröstcancer - t.ex. finns på facebook en kampanj för påminna om att regelbundet undersöka brösten.

Önskar allt gott
/Palle & Suzana
Havssvampar för ömtålig hudvård t.ex. i duschen Havssvampar för ömtålig hudvård t.ex. i duschen
Karolinska institutet har gjort en studie där de kommit fram till att hjärnan skyddas från stress och depression när man motionerar.

Det känns inte som någon nyhet för oss då vi gärna rör på oss och märker att vi mår bra av det. Men det är bra att det har forskats och att man hittat sätt där varje person kan påverka även sin psykiska hälsa.

Hur du ska omsätta detta till praktiska handlingar i din vardag måste du själv ta ställning till utifrån din situation. Men det gäller att våga prova nya saker oavsett om du börjar med små förändringar eller gör stora omvälvande saker. Det är ofta så att det är vanan som behöver ändras och för att hålla en regelbundhet kan det vara bättre att ta det i små steg.
Vi hoppas du hittar ett sätt att motionera mera i din vardag då det dessutom ofta ger bättre sömn och mer energifulla dagar.

Må så gott!
/Palle & Suzana
Det har blivit mer och mer populärt med doftmaskiner inom handeln då dofter påverkar till ökad försäljning.
Luktsinner är vårt starkaste emotionella sinne och blir ett väldigt kraftfullt sätt att kommunicera med hjärnan, vilket nyttjas av handlare m.fl.

Vill du använda dig av detta fenomen?

Under förutsättning att du inte är överkänslig för dofter så kan du utnyttja detta faktum till din fördel genom att använda doftoljor för de ändamål du vill uppnå. I vårt sortiment finns t.ex. lugnande dofter som Lavendel och Apelsin eller uppiggande dofter som Lime och Grönt äpple - bland våra 15 internationellt prisbelönta doftoljor finns även Vanilj som ger en känsla av trygghet samt Pepparmynta & Kanel som håller dig frisk och alert.

Tänk igenom ditt behov och titta sedan hur vi kan hjälpa dig att må bättre.
För att vinna krävs att man ibland provar nya saker, vilket för mig in på en annan nyhet som fladdrade förbi - G-punkten är en myt.
En italiensk manlig forskare har gjort en studie m.h.a. ultraljudsbilder och kommit fram till att det är lönlöst att försöka hitta G-punkten, studien ifrågasätts dock av bl.a. Katerina Janouch som vill ha mer seriös forskning om den kvinnliga sexualiteten. På det personliga planet så rekommenderas även här nyfikenhet och att prova sig fram till det som ger dig och din partner störst njutning - i vår avdelning ekologisk lust har vi några tips och trix för den som vill prova sig fram.

Hälsa & välgång!
/Palle & Suzana
Hösten har nu verkligen kommit till Stockholm med sitt tråkigaste väder.
Även om det finns gott och färgglada löv att titta på så ligger fler och fler på marken.

Kan kännas svårt att ge sig ut på promenad då fast det är precis det som är viktigt för att samla nödvändigt dagsljus och vitaminer.

Sån tur är så finns det hjälp att få även för de som är mycket inomhus, bl.a. finns det Aloe Vera Gelly och Aloe Lips som båda ger bra hjälp för torr hud och torra läppar.

Må bäst önskar Palle & Suzana
Som de flesta säkert vet så har oktober blivit synonymt med Rosa bandet och kampen mot bröstcancern.

Vi tycker att alla ska må bra och vill bidra till minskat lidande och ökat välmående genom att ge 5kr för varje såld rosa doft i oktober. Detta innebär att för varje Sensation garderobsdoft, Velvet dammsugardoft, Zephyr doftolja samt Exotisk doftolja som säljs under månaden så lägger lägger vi undan 5kr till kampen mot bröstcancern. Redovisar i månadsskiftet oktober/november hur mycket som samlats in till bröstcancerfonden.
Som skrivits om tidigare så tittar vi på TV-programmet Tidsjakten. I gårdagens avsnitt av Tidsjakten så talades det bl.a. om Oxytocin som är ett ämne i kroppen som minskar aggressioner, minskar ångest m.m. och får en att må bättre.
Detta ämne frigörs främst när vi rör vid varandra genom bland annat mjuk massage.

Så dagens tips blir att ge massage till personer i din omgivning, särskilt om de ser stressade och slitna ut. Och be om massage när du känner att det vore trevligt.

Må så gott!
/Palle & Suzana
Idag är årets höstdagjämning, d.v.s. att dag och natt är lika länge sett över hela landet. I ett par månader till kommer det att bli mörkare innan det så småningom vänder.

Detta påverkar människor olika men att känna trötthet på hösten är ganska vanligt och beror bland annat på just ljuset. Det finns många tips på saker du kan göra och du får prova dig fram till det som passar dig bäst.
Ett till synes enkelt tips är att promenera mera på dagen och ge kroppen nödvändigt dagsljus, andra tips rör träning, regelbundna vanor för sömnen m.m. Man kan också inreda med ljus och använda uppiggande dofter för att på så sätt öka energinivåerna.

Lycka till!
/Palle & Suzana
Nu när vi är i mitten av september får man nog erkänna att sommaren är över för denna gången. Även om det kan förekomma fina dagar fortfarande.

Detta årstidsskifte innebär ett antal olika saker - t.ex. att det är dags att lägga sommarkläderna i garderoben, att ta fram höstkläderna, att stänga sommarstuga och husvagn samt att ta sig an vardagen igen.

Fick nyligen se några tips angående att stänga sommarstugan och skulle vilja komplettera dessa tips med att lägga in garderobsdofter i skåpen för att på så vis hålla kläder och textilier fräscha under vintersäsongen.
Naturligsvis kan dessa doftpåsar också läggas tillsammans med sommarkläderna för att hålla de fräscha till nästa säsong.

/Palle
 
Igår var det premiär för ett nytt tvprogram som heter Tidsjakten på Svt1. Det ska vara en serie där olika svenska familjer följs för att tillsammans med experter hjälpa dem få ihop livspusslet.

Tragiskt att det finns ett så stort behov av detta, men bra att situationen tas upp och att man får sig tips och funderaringar till livs. Klicka på länken till programmet och luta dig tillbaka under en timmes tid - väl investerad tid. Med en internetuppkoppling kan du titta när och var du vill, behöver inte se allt samtidigt heller.

Ett annat tips är att ge sig ut i skogen för lugn och ro.

Ta till dig av de tips som passar dig och blir du inspirerad att leta efter vidare tankar och tips så kan vi ge några, t.ex. i förra inlägget eller genom att titta på etiketten avstressande.

Må bäst!
/Palle
Nyligen skrev vi om att det är vardag igen för många och så när många är i uppstartsfasen så är det tyvärr också vanligt med mindre trevliga saker som förkylningar m.m. Det kan ha flera orsaker såsom att man träffar fler och andra personer, att vädret växlar m.m.

Det har sålunda börjat dyka upp förkylningstips, alltså tips att hålla förkylningen borta och hålla sig frisk. Ett av de trevligaste tipsen hittills är att sex håller förkylningarna borta - i artikeln berättas också om att vi har mindre sex när sommaren lämnar oss. Under rubriken ekologisk lust har vi några kärleksfulla tips att inspireras av för att hålla sig frisk.

Vad gäller att hålla sig frisk från förkylning m.m. så har vi skrivit lite om det under etiketten förkylning men nämner snabbt att doftoljorna i allmänhet och Pepparmynta & Kanel i synnerhet har en förmåga att höja immunförsvaret och extra mycket om man har dem i ett varmt bad, i bastun eller helt enkelt blandar i varmt vatten och andas in.

Må bäst!
/Palle

 
Lagom till höstens ankomst har vi fått en leverans från Kroatien med bl.a. Lavendel doftpåsar för garderob så nu finns återigen möjlighet att låta kläderna i garderoben må extra gott igen.
Finns ju även Sensation och Vanilj & Cedar också om man föredrar det.
Kom ihåg att le och skratta! Kom ihåg att le och skratta!
För de flesta tar den så kallade vardagen sin början denna veckan och det är dags att komma in i rutiner igen.

Men vad är bra rutiner, vad är mindre bra vanor och hur gör man för att byta vanor?

Matvanor och sovvanor är bra när det fungerar för dig - det är t.ex. bra att äta på regelbundna tider och sova regelbundet. På så vis vet kroppen vad som är att förvänta sig och har lättare att förhålla sig till det.

Sedan handlar det om att komma igång på sätt som passar dig - oavsett om det är mjukstart eller full fart från början som passar dig så behöver du hitta ditt sätt.
Att planera sina dagar istället för att skjuta upp saker tycker jag är en bra ide - att inte sitta still utan att röra på sig och variera position är också viktigt för att hålla skärpan.

Hitta ditt sätt att få en välgörande vardagslunk - vi hjälper gärna till med tips och råd för piggare tillvaro, bättre avslappning, sova bättre m.m. så titta igenom vårt sortiment och återkomm hit regelbundet.

Hälsningar Palle & Suzana
 
Blev väldigt glad när jag såg DNs artikel Gammalt är det nya som skriver om att återvinna och återanvända kläder och dessutom vara trendig.

Tycker det känns som en väldigt bra ide som både spar på miljön och den egna plånboken.
Vi har samlat några tips för klädvård som du gärna får ta till dig, har du andra ideer och tips så tas de tacksamt emot i kommentarsfältet.

/Palle
Juli är slut - hur har du det med julkläderna?

Sommaren är förvisso inte slut bara för att vi är i Augusti, men hur har dina julkläder det i garderoben/lådan?

Med rätt klädvård inklusive garderobsdoft som håller små odjur borta så kan du lugnt slappna av och njuta av sommaren igen.
Fick nyligen läsa en artikel i DN där Naturskyddsföreningen med flera berättar att plast är hot mot både hav och hälsa.

Det handlar om olika typer av hot som påverkar både haven i sig, de som lever i haven och oss människor på olika sätt. Mikroplaster är ett viktigt ämne och en stor källa till dessa små plastpartiklar är skönhetsprodukter för t.ex. peeling, scrub och liknande där de små partiklarna tyvärr åker förbi reningen.

Med naturliga havssvampar uppnås en varsam peeling utan att släppa ut saker i naturen. De lättskötta svamparna finns i tre olika storlekar med olika syfte och mer finns att läsa om svamparna genom att klicka på bilden.

/Palle
Som många andra handlare och e-handlare så har även vi sommarrea - t.o.m. 10Augusti drar vi av 30% på varupriserna när du anger summersale i kassan.

Gäller hela sortimentet så ta en titt och hitta dina favoriter:
Tillfälle att prova och hitta dina favoriter!

/Palle & Suzana
Apropå det tidigare inlägget att vi alla är vinnare samt att jag nyligen läste en artikel i DN där det talas om att det kostar en miljon att ha ett barn så vill jag säga att vi alla är mirakel att ta väl hand om.

I artikeln i DN så visar de också på exempel som kan hjälpa till att hålla de ekonomiska kostnaderna nere och talar bl.a. om att handla second hand samt att göra inköp off-season - d.v.s. köpa vintersaker på rean i slutet av vintern.
Kloka råd som vi gärna hjälper till att sprida och samtidigt vill komplettera med några tankar om att ta hand om de saker man har oavsett om det rör sig om klädvård eller annat - saker i bra skick kan man ju nämligen sälja och få pengar för.

/Palle
Så är Fotbolls-VM slut och Tyskland står som segrare. Stort grattis till alla tyska spelare och ledare samt fans.

Men vi är ju faktiskt vinnare allihop då vi vunnit livets viktigaste tävling och fått möjligheten till våra liv.
Så ta nu möjligheten att göra något annat än att kolla fotboll - spela själv, ta ett dopp eller två, ät en glass...
Ta hand om dig själv och de dina - fyll ditt liv med lust och glädje.

Hälsningar Palle & Suzana
Som jag skrev i förra inlägget så har midsommar passerat och dagarna börjar så smått bli kortare och de ljusa nätterna färre.

Och så har Kroatien åkt ur Fotbolls-VM i Brasilien.

Hur man väljer att se på saker påverkar dock humör och hälsa samt omgivning. Väljer man att se saker ur positiv synvinkel eller negativ synvinkel så påverkas livet av det.

Vi ser på saker positivt och i dagarna är det 1 år sedan Kroatien gick med i EU och det vill vi fira genom att ge gratis frakt till dig som handlar för mer än 100kr under vecka 27 - skriv koden KroatienEU i kassan så fixar det sig.

Må bäst!
/Palle & Suzana
Sommarsolståndet har nu passerat för i år och det blir så sakta mörkare och mörkare igen fram tills jul.
Fram till midsommar blir det ljusare och sedan blir det mörkare till jul.
Detta är fullt normalt för oss som bor på norra halvklotet och ju längre norrut desto större variationer.

Det innebär inte att vi undviker att påverkas av ljusets variationer och den energi vi får av ljuset. Ljuset ger endorfiner och hjälper oss ställa vår inre dygnsklocka. Olika personer fungerar olika på ändringar och om du känner att du påverkas mycket av ljuset så rekommenderas att hitta sätt som fungerar för dig -
  • promenader på morgon & kväll för att lära kroppen vad som gäller
  • tjocka gardiner eller sovmask på sommaren för att sova gott.
  • regelbundna vanor gällande mat och sovtider.

Må så gott.
/Palle & Suzana
Snart midsommar, en svensk tradition som ofta innebär att vara utomhus i naturen på något sätt. Alla firar midsommar olika men just att vara utomhus på något sätt är väldigt vanligt.

Naturen är vid denna tid på året på bra humör och brukar visa upp sig från sin bästa sida med vyer, dofter och upplevelser att upptäcka. Kanske hittar du väldoftande och vackra blommor att ta med dig i håret eller ta med dig hem.

Oavsett hur du firar midsommar så önskar vi dig en fin tid och en Glad Midsommar.

/Palle & Suzana

ps. Gillar du dofter från naturen - kolla doftoljorna, garderobsdofterna eller dammsugardofterna. ds.
Ikväll startar Fotbolls-VM 2014 i Brasilien och i första matchen står Kroatien för motståndet. Spänningen är med andra ord stor när festen startar.

Är ganska övertygad att det inte blir något sömnpiller utan kanske snarare att känslorna kanske svallar lite högt vid något tillfälle.
Inget fel i det - passion är en krydda i livet. Men för mycket spänning utan vila kan leda till oönskade saker så lär dig känna igen signalerna och må så gott oavsett om du är fotbollsintresserad eller inte.

Vill du förgylla sommaren med dofter, ömsinta havssvampar i duschen eller en fotmassage så har du kommit till rätt e-butik. Just nu kan du dessutom skjuta på betalningen med Klarnas sommarkampanj.

Heja dig & Naprijed Hrvatska!

/Palle & Suzana

Läser i DN att det kan finnas ett samband mellan hur ljust sovrummet är och fetma. Nu är det inte på något vis bevisat men det känns ju inte direkt otroligt.
Ljust sovrum -> dålig sömn -> minskad energi på dagen -> mer mat för att hålla energin uppe, det låter som en ganska trolig kedja tycker jag.

Så känner du att du har ljust i ditt sovrum - prova att fixa till det, kanske en sovmask kan vara något & du kan ju även droppa på en lugnande doftolja för extra effekt.

Fler tips för bättre sömn och piggare dagar hittar du i sömnskolan. Må bäst.

/Palle & Suzana
 

Idag 28de maj är det stressfria dagen vilket vill sätta fokus på vad vi gör och hur vi gör det samt hur det får oss att må.

Känner du dig stressad?
Vad är det som får dig att känna så?
Är det något du kan göra något åt?
Med största sannolikhet kan du förändra din situation, antingen det är på kort sikt eller lång sikt så är det dags att ta tag i saken och ju förr du börjar desto tidigare märker du resultat.

Utgå från din situation och det du klarar av:

  • Börja med att identifiera de jobbiga situationerna. Ta en extra lugn kaffepaus och smaka ordentligt på kaffet och fundera på vad som stressar dig.
  • Skriv ned dessa saker och fortsätt vid tillfälle med att hitta saker du kan göra för att förbättra situationen.

Personligen är jag förtjust i Mindfulness som hjälpt mig mycket och är lätt att göra. Man kan göra saker i ett lugnare tempo (den lugna kaffepausen), man kan göra medvetna rörelser där ett röreslemönster kopplas med lugnande tankar och det finns avslappnande övningar speciellt lämpliga på kvällen för att sova bättre.

Nu är det ett par dagar ledigt och jag hoppas du hittar ditt lugn och din balans så att inte fritiden blir mer stressande än jobbet.

Lycka till!
/Palle & Suzana

Tänkte fortsätta från förra inlägget om tips för att sova bättre och få bättre dagar.

Temperatur kan vara en sak som stör en god natts sömn. Vissa vill ha det varmare medan vissa vill ha det svalare i sovrummet. Förhoppningsvis har du hittat i vilken temperatur du sover bäst. 
Men så ändras årstid och väder varpå temperaturen skiftar och det kan bli fel igen. Dagens tips blir att göra det lätt för sig vid skiftande temperatur - ha ett täcke lättillgängligt i en låda under sängen eller ha fritt runt sängen så du lätt kan sparka av dig.

Sov bättre - må bättre.

/Palle & Suzana
 

Var fjärde svensk har problem med sömnen vilket självklart påverkar deras vardag.
Det finns ett antal tips som man kan försöka för att sova bättre och vi har samlat en del av dessa under etiketten sömnskola.

Tipsen i bilden är från en artikel i tidningen Mitti som handlade om en sovtävling i det lokala köpcentrumet. Till denna tävling kom det hem ett häfte med sömntips kopplade till verksamheterna i centrumet. Ett win-win tänk helt enkelt.

Då vi alla är olika så är det upp till dig att välja vad du vill ta till dig och prova.

Må så gott
/Palle & Suzana

Sverige och Kroatien är länder som av naturliga skäl ligger oss nära.
Båda länderna är i år med i VM - Sverige i ishockey-VM och Kroatien i fotbolls-VM.

Svenska ishockeylandslaget Tre kronor är mitt upp i gruppspelet i Ishockey-VM och ikväll är det dags för nästa match då Frankrike står för motståndet. Frankrike som liksom Sverige börjat turneringen bra.

Hur förbereder det svenska laget sig för att prestera på rätt nivå för att ta sig vinnande ur kampen?
Jag antar att en god nattsömn, bra mat och kanske massage ingår i rutinerna. Och just det här med att känna sig kropp och vilka rutiner som passar är viktigt för att må så bra det går och för att prestera som man önskar.
Hur väl känner du dig själv?
Vilka rutiner har du och varför?
Är det något som du vill göra annorlunda?

/Palle & Suzana

Etiketter: balans, fokus, kroatien, massage, sömn

Grattis Thomas Ravelli som vann MästarnasMästare.

Vinnande kombination av humor, sprallighet, kommunikation, fokus m.m.

Hur gör du för att hitta den kombination som gör dig till en mästare?

/Palle & Suzana

Vi vill förmedla goda råd och tips som vi på något sätt hittat och här kommer några tips från sömnmottagningen för att sova gott:

  • Ha regelbundna vanor. Om kroppen vet vad som är att vänta så mår du bättre. Försök håll regelbunda sovvanor +/- 1timme även på helgerna.
  • Undvik tuppluren om du har problem att somna som du bör och vill. Tuppluren är en bra återhämtning men påverkar insomningen på kvällen.
  • Tänk på dagsljuset och gå på promenad. Promenad på morgonen för att vakna och på kvällen (när det är mörkt) för att somna.
  • Undvik koffein och alkohol - det förra har en halveringstid på 6-8timmar och det senare kan förvisso hjälpa dig att somna men det riskerar bli en orolig sömn.
  • Ge dig själv tid att gå ned i varv och slappna av innan du går och lägger dig.


Angående koffeinet så finns ju andra sätt att hålla sig pigg på. För att varva ned så rekommenderar vi massage, väldoftande bad och lugnande oljor.

Sov gott och få bättre dagar.

/Palle & Suzana

I torsdags var det premiär för TV-programmet Kärlekskoden där vi som tittare får följa en man och en kvinna som tar hjälp av forskning och vetenskap för att hitta kärleken.
Till en början är det blindtester där det handlar om röst, rörelsemönster och doft innan de första bilderna visas.
Efter varje moment får mannen och kvinnan ranka kandidaterna vilket ger intressanta resultat.

Dofter påverkar hjärnan medvetet eller omedvetet - så hur vill du bli påverkad idag?
Lugnande, uppiggande eller kärleksfullt?

/Palle & Suzana

Brukar du titta på MästarnasMästare på Sveriges Television på söndagskvällarna?
Det är i de trakterna SHAKE™ dofterna har sitt ursprung.

Vill du uppleva dofterna utan att åka dit så rekommenderas en titt bland doftoljorna, garderobsdofterna (kan användas även som rumsdoft) samt dammsugardofterna.

Kanske kan bli lukttv nästa söndagskväll :-)

/Palle & Suzana

Hoppas du haft en bra påsk-ledighet och haft möjlighet att vara ute i fint väder och att ladda batterierna.
Förhoppningsvis har du inte vänt på dygnet eller kommit i olag med din dygnsrytm. Att ha regelbundenhet vad gäller mat och sömn är viktigt för att kroppen ska må bra.

Fick se dessa tips för att slappna av och ha lättare att somna. Att ha sovrummet inrett utan störande element och ljud är också viktigt då örat är extra ljudkänsligt på natten.

God sömn ger bra förutsättningar för en bra dag.

/Palle & Suzana

Så var det dags för påsk igen.
Innebär olika saker för olika personer. Många väljer att byta vardagen genom att åka någonstans och Skärtorsdagen samt Annandagen är stora trafikdagar. På bl.a. Trafikverkets sida kan du följa situationen så du kan planera din resa och ta det lugnt i trafiken.

Glad Påsk önskar vi!

Den senaste tiden har det varit en del prat om miljö och klimat med anledning av IPCCs rapporter.

Vill därför ge ett par förslag på vad du kan göra för dig själv och för en bättre värld:

  • Med en natursvamp för att ta bort sminket så minskar du ditt behov av bomullsrondeller och andra sätt att ta bort smink. Sparar både pengar och miljö då inköpen minskar.
  • Med natursvamp som duschsvamp så minskar du behovet av att köpa duschtvål med scrub som ofta innehåller mikroplaster. Du får istället ömsint peeling av duschsvampen. Passar både små händer och stora händer.

/Palle & Suzana

I skrivande stund är det fredag eftermiddag och helgen är nära.
Hittade då tre artiklar med relaterade ämnen:


Hur du än väljer att tillbringa dagarna så önskar vi en trevlig helg.
/Palle & Suzana

Har precis fått de nya visitkorten.
Tycker de blev ganska bra, vad tycker du?

Nu ska dessa användas vid mingel, nätverksträffar och liknande. Kan kanske leda till nya kontakter och samarbeten.
Håll utkick!

/Palle & Suzana

Jo, jag använder själv den naturliga duschsvampen.
Det började med att jag ville testa gentemot den bath-lily som jag brukar använda.
Nu är det ungefär varannan gång - har upptäckt att duschsvampen känns mycket lenare mot huden och när jag ibland hartorr så passar duschsvampen extra bra med Niveas Natural oil for dry skin.

/Palle

Som mindre företag utan vare sig reklambyrå eller stor marknadsföringsbudget att tillgå så gäller det att ta tillvara de tillfällen som ges för att föra fram sitt budskap.

Ett sådant tillfälle visade sig i och med denna upptäckt av naturens eget viagra som det rapporteras om i DN, SvD och en hel del medier till.
Nu verkar det ju ta ett tag till detta finns tillgängligt och kan hjälpa oss till en mer kärleksfull tillvaro.

Men redan nu finns ett sortiment med ekologiska krämer, ekologiska glidmedel, ekologisk potenshöjare m.m. under vår sektion ekologisk lust.

Ta tillfället och kika in!

/Palle & Suzana

Nu när det känns som vår så tycker vi om att gå ut och promenera.
Gärna i naturen där man kan höra fåglarnas kvitter och se naturen vakna.
Just dessa träd kan få symbolisera väntan och förberedelse för vad som komma ska.

Hur förbereder du dig?

Går du till förrådet och letar efter tunnare kläder?
Hur mår kläderna när de hänger i garderoben?
Med våra garderobsdofter får du fräschare kläder.

Dags att vårstäda?
Med Grön rapsodi i dammsugaren sprider dammsugaren en härlig och fräsch vårdoft efter sig.

Är det till att besöka båten eller husvagnen?
Doftoljorna ger en fräschare upplevelse.

Eller har du kanske fått pirriga vårkänslor?
Ta en titt under ekologisk lust för kärleksfulla tips.

Må bäst.
/Palle & Suzana
Våren är här - den visar sig på olika sätt på olika ställen.
När solen lyser och börjar värma är det många som blir glada och en hel del som börjar byta vinterkläderna mot vårkläder.
Och där kommer garderobsdofterna in och hjälper till att hålla kläderna fräscha både när de är undanstoppade och när de hänger i garderoben.
För fräschare tider!
/Palle & Suzana
Häromdagen fick jag se en artikel om hur man klappar sina medmänniskor på bästa sätt. När jag letade upp den igen genom att Googla efter den så hittade jag den på många ställen bl.a. i Metro och i SvD.

Känns ju inte som någon större nyhet men det stora genomslaget kanske har att göra med att vi är för lite fysiska gentemot våra medmänniskor.
Vill man ta beröringen vidare och ge massage så kan jag med fördel tipsa om att blanda egen massageolja genom att ta t.ex. olivolja eller ingefärsolja och blanda med lite doftolja.

Trevlig helg och ta hand om varandra!
/Palle & Suzana
Som du säkert vet så är det alla hjärtans dag den 14 februari.
Det är en kär tradition att då ge sina kära lite extra uppskattning - vi skulle vilja tipsa om
Och blommor kan ju vara en bra början - hoppas dock du köper Fairtrade-märkta blommor, de gör fler glada.

Men det är också vänliga veckan för första gången på 2000-talet. Läs mer hos Läkarmissionen som har instiftat vänliga veckan.

Hur ofta är du vänlig och kärleksfull mot omgivningen och hur gör du då?

Må bäst!
/Palle & Suzana

Hej,
Fick se detta inslag med tips för skovård på TV4s nyhetsmorgon idag.
Vill ju naturligtvis dela detta tips då vi vill dela bra ideer.

Kan ju komplettera med att garderobsdofterna kan läggas i skorna för väldoft.

Må bäst.
/Palle & Suzana

Hej,
Glad att se dig!
Hoppas du haft en bra ledighet över jul & nyår.
Ser att du även klarat årets fattigaste dag vilket ju är bra - vill du fortsätta vara ekonomisk samtidigt som du gör kloka val så är det läge nu. Vår Januari-rea pågår nämligen månaden ut och ger goda möjligheter till hälsosamma val.

Oavsett om du vill att julens saker ska må bra i sina lådor eller om du vill visa upp ett fräschare hem.
Eller om du vill ha hjälp något nyårslöfte.

Har du kastat ut granen än förresten?
Även ur bilen? Våra doftoljor med sin unika förpackning är ett snyggt och fräsch val som finns i femton dofter som du kan hänga i bilens backspegel. Eller så använder du doftoljorna i badet ller i aromalampan.

Passa på att ta en stund och hitta din favorit.
Må bäst!
/Palle & Suzana

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Arkiv

Arkiv

Länkar

Etiketter

Etiketter