Vill du också stödja forskningen om bröstcancer? Klicka på bilden!

Efter att den rosa månaden oktober kommit och gått så har vi räknat igenom våra siffror och kommit fram till att årets bidrag till forskningen mot bröstcancer blir 200kr (avrundat aningen uppåt) som vi skänkt till bröstcancerförbundet.

Vill du också bidra till forskningen mot bröstcancer så klicka in dig på bröstcancerförbundets hemsida.

Och självklart bryr vi oss om allas hälsa - kvinnors hälsa, mäns hälsa, barns hälsa, jordens hälsa m.m.  Det är liksom i vårt DNA att ingå i den hållbara utvecklingen.

/Palle

Du kanske också är intresserad av:

Hösten är på väg
Hösten är på väg
Löven börjar bli gula och falla till marken.
Morgonpromenaderna med hunden är riktigt kyliga.
Kvällarna blir mörka tidigare.
Reklam med "Ny säsong" alternativt "New Season".
 

Efter sommar kommer höst

September är här och sommaren har lämnat oss - åtminstone här hos oss. Vi kan möjligen hoppas på några enstaka gästspel, sk. brittsommar, men får inse att säsongen där det behövs tips för svalka är i slutfasen. Långbyxor, långärmade tröjor, tunnare jackor m.m. har plockats fram ur sin dvala i garderoben och shorts, badbyxor samt linnen har fått ta deras platser.
Självklart förvarar vi kläder på bästa sätt och behöver inte köpa nya kläder för att ha fräscha och trevliga höstkläder. Vi passar naturligtvis också på att packa ned sommarkläderna på bästa vis så de är redo när de behövs nästa gång.

Det kan också vara ett bra tillfälle att göra en garderobsrensning för att få bättre ordning på sina kläder och göra det lättare att hitta lämpliga kläder att ta på sig. De flesta har dålig koll på vad som finns i garderoben vilket lätt leder till stress på morgonen innan jobb och skola. Det finns många sätt att rensa garderoben på - hitta det som fungerar för dig.
 

Hur mår kläderna i din garderob?
49 kr

Mer inomhus

Även om det fortfarande kan vara fint utomhus med både värme och härliga färger i skogen så betyder ofta hösten att vi är mer och mer inomhus. Förvisso finns det inget dåligt väder utan bara dåliga kläder men vi är många gånger för lata och bekväma för att t.ex. gå ut. 
Att vara utomhus är dock bra för oss på många sätt så det är lönsamt att ta sig ut, men vi behöver också trivas inomhus i våra hem så det är dags att ge hemmet lite mer kärlek än vad det fått under sommarens utomhusdagar.

Beroende på dina förutsättningar så rekommenderar vi att börja med att röja, rensa och organisera innan du städar på ett hälsosamt och kemikaliefritt sätt.
Sedan kan du börja med en mindre yta först och göra klart den innan du tar nästa yta, men du får ju hitta ditt sätt. Personligen varierar jag mig men har nästan alltid musik på.

Det är inte bara efter nyår som man behöver göra en nystart utan det kan vara bra att göra inför hösten också - rensa ut gammalt och göra plats för nytt.

Apropå det där med efter nyår så är det så att det bland annat är känt för att vara årets fattigaste period men det behöver inte vara så. Om man är lite långsiktig så kan man redan nu ge sig själv bättre förutsättningar och undvika årets fattigaste dag i slutet av januari.
 

För en bättre höst

Till dig som gillar att vara utomhus så måste jag be dig att undvika fleecetröjor, fleecefiltar och liknande. Dessa är mer eller mindre plast som läcker ut i våra sjöar och hav vid tvätt.  
Har du fleecesaker som du vill använda?
Häng dem på vädring istället för att tvätta dem.
Får de fläckar så behandla fläckar direkt och lokalt - undvik att tvätta hela plagget/filten.

En annan sak jag vill be dig om är att använda naturliga ljus när du sitter utomhus om kvällarna - minst lika mysigt och mycket bättre för både dig och miljön.

Må så gott!
/Palle

Du kanske också är intresserad av:

Som jag skrev i förra blogginlägget så skulle det snart komma nya stjärnor och nu avslöjas vilka det är.

Doftolja Gentleman är en doftolja som har en trygg och manlig doft med doftnoter från olika träd bl.a. Cederträd. En trygg och lugnande doft som har många användningsområden och som bildoft passar i stadstrafik där det ofta är stressigt och mycket köer.

Doftolja Gentleman - en trygg och manlig doft
79 kr


Doftolja Bubbelgum är doftoljan som ger dig doften av tuggummi så som det doftande på 50-talet, 60-talet och 70-talet. En uppiggande doft som sätter fart på fantasi och kreativitet. Kanske också bjuder på en nostalgisk resa. Som bildoft passar doftolja Bubbelgum extra bra när det kommer till att köra längre sträckor.
 

Doftolja Bubbelgum - som tuggummin doftade förr
79 kr

Premiärerbjudande

Naturligtvis har vi ett premiärerbjudande på just dessa två doftoljor och skriver du in rabattkoden BUGEprem i kassan så blir det halva priset på dessa doftoljor om du handlar innan september 2020.

Observera att detta erbjudande inte går att kombinera med den pågående sommarrean som du kan läsa mer om på vår sida för erbjudanden.

Ha det så gott!

/Palle

Inom kort så kommer två nya produkter lanseras.
Exakt när är aningen oklart men håll koll här på bloggen samt på våra sociala medier så har du chansen att bli bland de första att testa.

Hälsningar Palle

Etiketter: nyhet
Sommarrea 2020 pågår (t.o.m. 31 augusti)
Sommarrea 2020 pågår (t.o.m. 31 augusti)
Årets sommarrea är igång!

Oavsett om du vill köpa doftoljor, doftpåsar, bivaxljus, natursvamp eller något annat i hela vårt sortiment så får du 20% om du skriver rabattkoden 2020MW i kassan.

Så till dig som är nyfiken på t.ex. svamptampong, naturligt doftljus, väldoftande kläder så är det läge att passa på.

Glad sommar!
/Palle

Läs också

Vad stoppar du i din kundvagn och hur betalar du för det?
Vad stoppar du i din kundvagn och hur betalar du för det?
Den 1 juli i år så kom en ny lag som säger att e-handlare ska ha direktbetalning som förvalt alternativ i sin kassa - innan har varje e-handlare själv bestämt hur det ska se ut.

Anledningen till förändringen är att regering och riksdag inte vill att folk handlar på kredit av automatik och därmed skuldsätter sig mer än vad de klarar av. Och det låter ju klokt och bra vilket vi självklart håller med om.
Så nu för tiden är Swish det förvalda alterenativet i vår kassa när du handlar av oss. De andra alternativen finns kvar men kräver ett medvetet klick.

Lätt för oss att ändra och helt OK då vi vill stödja medveten konsumtion som är hållbar på så många sätt som möjligt.

Sedan förändringen infördes så har vi märkt att det är en klart större andel som betalar med Swish. Vi har också märkt att det köps mer doftpåsar att hänga i garderoben samt bivaxljus för ett naturliga mys vilket också tyder på en mer hållbar och medveten konsumtion.

Så visst kan man se vissa saker som en investering värd att köpa på kredit men nu blir det till ett medvetet val.

Tillsammans gör vi världen lite bättre!

/Palle
Håll dig sval på varma dagar - drick vatten!
Håll dig sval på varma dagar - drick vatten!

I skrivande stund lyser solens strålar från en klarblå och molnfri himmel. Termometerna står på 23plusgrader och det är väldigt skönt för en stund, men efter ett tag kan det börja bli jobbigt.

Så här kommer 28 svalkande tips för till dig för att:
- Hålla dig sval
- Få svalt hemma
- Ge husdjuren svalka
- Sova gott vid varmt väder

 

Så kan du hålla dig sval i värmen

1.  Håll dig i skuggan - på så vis undviker du solens värmande strålar direkt på och runt dig.
2. Klä dig svalt med lössittande kläder i bomull eller linne så luften lätt kan cirkulera under kläderna.
3. Klä dig ljust då ljusa kläder reflekterar solens värmande strålar mest.
4. Drick vatten - ha alltid en vattenflaska nära till hands så det är lätt att dricka och håll gärna koll på hur mycket vatten din flaska innehåller så du vet vad du druckit.
5. Hoppa i badet i närmaste sjö eller hav (pool må vara svalt men förbrukar mycket vatten).
6. Är du hemma så kan du hoppa in i duschen och skölja av dig. För vissa fungerar det bäst att duscha varmt medan andra svalkas av att duscha kallt. Hitta ditt sätt.
7. Skölj handleder och fotleder med kallt vatten - prova hur mycket som fungerar för dig.
8. Ta ett kallt fotbad istället för vinterns varma fotbad.
9. Ät kall mat - på så vis får du kyla inombords och slipper använda ugn & spis.
10. Frukt är nyttigt och bra. Kall vattenmelon är gott, svalkande och vätskedrivande så håll koll på din vätskenivå. Citron främjar blodcirkulationen och håller kroppen igång - citronvatten är ett bra sätt att få i sig citron. Lime är ju också en citrusfrukt och har samma egenskaper och effekter. Apelsin är läskande samt olika bär och nötter för att ge kroppen energi.
11.Kom ihåg att ta på solkräm ett bra tag innan du klär på dig för att gå ut - på så vis stannar solkrämen i din hud istället för i kläderna där du behöver ta bort solkrämsfläckarna.
 

Spara vatten när du duschar - utan att tappa duschkänslan
89 kr

får du svalt inomhus


12.Stäng fönstrena på dagen så du inte släpper in den varma luften.
13. Vinkla och stäng persiennerna så det värmande solstrålarna hålls ute.
14. Har du en gardinstång i fönstret så kan du hänga upp några gardiner eller handdukar som du blött med kallt vatten (ej så det droppar).
15. Öppna persienner och fönster när solen gått ned och om möjligt så ha gärna korsdrag då det ger effektivast vädring.
16. Har du en fläkt så ställ en skål med kallt vatten eller iskuber framför fläkten så sprids kyla.
17. Undvik att använda ugn, spis, dator, skrivare, TV samt lampor då dessa ofta alstrar värme som ju ska undvikas. Stäng sakerna ordentligt och undvik stand-by läget. Du sparar även lite el på detta viset.
18. Ät kall mat - dels så kyler det kroppen och dels så slipper du slipper du använda ugn och spis.
19. Fukta en handduk och lägg i kylen/frysen ett tag så den blir sval/kall innan du lägger den i pannan eller nacken på dig. Ger även svalka till husdjur (om de vill).
20. Ska blommorna ha sol och värme men du vill ha svalka?
Fundera på om ni kan vara i olika rum under varma dagar. Kom ihåg att blommorna också vill ha vatten då deras törst ökar.
21. Ha (minst) en tillbringare med vatten i kylskåpet så du hela tiden har kallt vatten att dricka på ett lätt sätt - sparar både tid och vatten.
 

Lättanvänt dammsugarpulver som hjälper till att hålla rent och fräscht.
49 kr

Svalka åt husdjuren

22. Se till att det finns fri tillgång till vatten och att vattnet inte tar slut.
23. Lägg isbitar (i lagom storlek) i vattnet och håll vattnet kyligt längre samtidigt som det förhoppningsvis uppskattas som lite lek/nyhet.
24.  Se till att det finns fri tillgång till skuggiga och svala platser.
25. Om möjligt så ta hundpromenader och liknande när solen inte är så stark (mellan 11-15) och ha alltid vatten med.
26.  Visst finns det olika kylmattor och liknande att köpa men det är inte alla som gillar och ofta kan man lägga t.ex. fuktade kökshanddukar i kylen/frysen och ta fram istället.
27. Gör anpassad isglass med god smak och lägg i matskålen.
28. Absolut inga ensamma husdjur i varma bilar!
 

Lavendel - växten med den lugnande doften. Klicka och läs mer

Så sover du gott när det är varmt

29. Undvik tjocka täcken, samtidigt ska du inte frysa. Hitta det som passar dig bäst 30. Ta av täcket när det blir för varmt eller ha en filt att lägga på när det blir för kallt.
31. Sov naken eller i löst sittande kläder så kroppsvärmen har lätt att lämna huden.
32. Prova att lägga kudde, örngott eller mer i kylen eller frysen ett par timmar innan du lägger dig. Hitta det som passar dig.
33. Kom ihåg att vädra ordentligt i sovrummet innan du går och lägger dig - tänk dock på att stänga igen innan det börjar bli varmt igen.
34. Finns det flera i sängen?  Det är mysigt att kramas och vara nära men tyvärr blir det lätt varmt och klibbigt på sommaren så sov var för sig.

79 kr

Svalt i bilen

På varma sommardagar så vill man ha det svalt i bilen så det blir lite som en fristad från värmen. Speciellt om man ska åka längre så är det jobbigt att sätta sig i en varm och kvalmig bil.

35. Parkera inomhus eller i skuggan.
36. Lägg så kallat silvertäcke i framrutan samt i bakrutan - helst på utsidan då reflekteras ljus och värme ju innan de når din bil.
37. Sätt nedrullningsbara gardiner i sidorutorna men tänk på att föraren ska se ordentligt.
38. Har du kylfunktion i handsfacket så ha en vattenflaska där så du kan svalka dig vid behov.
39. Bilens AC fungerar bäst när fönsterrutorna är stängda så bestäm vilket sätt du vill få sval luft på.

Kom ihåg att bilar snabbt kan bli varma och lämna varken barn eller husdjur själva i bilen - det kan vara livsfarligt.
 

Kom ihåg att inte slösa på vattnet då det ofta tyvärr är vattenbrist och vi istället behöver spara på vattnet.

Glad Sommar 
/Palle

Med doftpåsar i garderoben får du fräschare kläder
Med dessa tre steg får du fräschare kläder även när de ligger i garderoben:

1. Köp doftpåsar i din favoritdoft.
2. Lägg eller häng en till två (av tre) doftpåsar i garderoben.
3. Nu får du väldoftande klädvård i garderoben!

Enkelt eller hur?

Kom ihåg att byta doftpåsar i garderoben efter cirka 6 veckor för bästa resultat.

/Palle

Läs också:

Urklipp från Folkhälsomyndighetens FAQ om Corona (vid författande av detta blogginlägg)
Urklipp från Folkhälsomyndighetens FAQ om Corona (vid författande av detta blogginlägg)

Vi har fått till oss information om att det finns en osäkerhet angående Coronaviruset och dess förmåga att överleva på olika ytor.
En studie som vi har läst visar på att Covid-19 överlever cirka 1 dygn på yta av kartong. 

Vi skickar självklart saker utan någon form av virus och trots Folkhälsomyndighetens svar (se bilden ovan) så vill vi vara extra försiktiga och tydliga.

Så förutom det vi skrev förra gången om Corona/Covid-19 så vill vi lägga till att om du känner dig orolig så var extra försiktig med de paket du får. Ta på handskar när du håller på med paketens utsida och tvätta händerna ordentligt innan du tar dig på platser i ansiktet.

Har du frågor så kontakta gärna mig via mail - på kontorstid svarar jag inom kort.

/Palle

Hur vill du att dina kläder ska dofta?

En mindre förändring i vårt utbud av garderobsdofter har skett då Gardenia har slutat att tillverkas.
Det innebär att det nu finns 7 sorters doftpåsar att hänga i t.ex. garderoben och få väldoftande klädvård.

/Palle

Etiketter: garderobsdoft doft

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Henrik Olsson - Föreläsningar » Byte av säsong:  ”Hösten är en stor favorit för mig :) Alla vackra färger som naturen använder för..”

  • Annie - Stora Små Äventyr » Byte av säsong:  ”Jag tycker att det är så skönt och härligt med höst :) Det blir så fint ute och ..”

  • Marie Karlsson » Byte av säsong:  ”Hösten är min favoritårstid och jag bara älskar den. Aha visste jag inte alls om..”

  • Marie Karlsson » Och de nya stjärnorna är...:  ”Ohh det där kan vara tildragande dofter kan jag tro, kan tro att det luktar gott..”

  • Henrik Olsson - Föreläsningar » Och de nya stjärnorna är...:  ”Gentleman hade jag varit intresserad av att testa faktiskt :)”

Arkiv

Arkiv

Länkar

Etiketter

Etiketter