Som den uppmärksamma och medvetna person du är så har du säkert lagt märke till att PostNord inte längre har tjänsten klimatsmart varubrev nu när varubreven gjorts om och postlagen ser annorlunda ut.

I nuläget använder vi fortfarande oss av PostNord för att skicka paket till dig på ett tillförlitligt sätt. Paketen kan fortfarande ta upp till tre dagar på sig att komma fram beroende på var i Sverige du är jämfört med oss (vi befinner oss i södra Stockholm).

Så vill man t.ex. fira mamma med ett paket så är det säkrast att beställa idag tisdag innan kl16 (vår stopptid för att hinna packa och lämna in så det skickas iväg idag) - på så vis ska du ha paketet senast fredag.

Tänk på att det eventuellt kan hamna hos ditt Postombud så var kontaktbar i de kanaler du angivit vid beställning.

/Palle
 

Man ska alltid vara snäll mot personer i sin närhet, men vill påminna om att det snart är dags att vara extra snäll mot mamma igen då Mors dag snart är här.

De flest tycker om att bli uppskattade och vi har några förslag på hur du kan visa mamma din uppskattning:

- Med yogatillbehör kan du hjälpa mamma utföra även de svårare yogaövningarna.
- Ge mamma en avslappnande och väldoftande stund i badkaret.
- Ett avslappnande presentpaket kanska kan passa mamma.

För visst önskar vi våra mammor en extra vacker Mors dag men självklart också att de mår bra hela tiden vilket dessa ideér kan bidra till.

Ta hand om dig och din mamma!

/Palle

Med tanke på vädret så är det nog många som tagit fram sommarkläderna.
Men hur många är det som har gått igenom sin garderob ordentligt?

Att bara plocka fram saker för att använda skapar lätt kaos och om man inte organiserar och städar ut så finns det stor risk för en svåröverblickbar situation som lätt skapar stress.

Vi har därför skapat en guide för att rensa ur garderoben och på senaste tiden har vi också fått nys om några nya saker som vi vill vidareförmedla:

- Dress By Heart har en utmaning runt garderobsrensning (startar idag)
- Applikationen Tise för att sälja och köpa kläder
- Vinden och Beambox är tjänster där du kan förvara dina saker på distans och själv slipa släpa fram och tillbaka.
- Hygglo som är en sajt där du kan hyra saker

Och du kan självklart sälja på någon av landets alla loppisar också, använd en sökmotor för att hitta en loppis nära dig.

Tänk på att ta väl hand om dina kläder så du kan sälja dem vidare!

/Palle

 

Hoppas du haft en bra vecka.

För att fira vårens ankomst har vi under helgen 30% rabatt i hela webbshoppen.
Ange koden vbrev i kassan innan måndag 30/4 kl16.

Må så gott!

/Palle

Mayday, mayday! Situationen är alarmerande!

Gillar du våra produkter?
Kan vi tillsammans göra en insats för en bättre miljö? För vårt land?

Vi har bestämt att ge 30% i hela webbutiken fram till och med måndag 30 april klockan 16.

Anledningen är att vi vill vara miljömedvetna och inte kasta förpackningsmaterial som inte passar PostNords nya mått för varubrev från 2maj 2018.

Så oavsett om du vill ha en trevligare bilfärd med väldoft från backspegeln, ta väldoftande kläder ur garderoben, få en fräschare diskmaskin, dammsuga effektivare, få hjälp med yogapositioner, ta ett väldoftande och välgörande bad, duscha smart, skaffa ett hälsosamt mensskydd eller hitta en morsdags-present så är det läge att passa på.

Använd rabattkoden vbrev i kassan så dras rabatten.
Tänk på att saker kan ta slut så vänta inte för länge.

/Palle
 

Under våren 2018 så har vi startat ett nytt samarbete för att få ökad kunskap om vad våra kunder tycker om oss. 
Har du handlat från oss under denna tid så har du säkert märkt att du efter en tid fått ett mail från Reco om att ge feedback. Det har visat sig fungera så mycket bättre än när vi själva försökte få in feedback så vi har bestämt oss för att fortsätta med det.

En skillnad blir det dock och det är att det framöver kommer vara Recotrust som skickar ut dessa förfrågningar om feedback. Reco har nämligen bestämt sig för att dela upp sin tjänst i två delar och delen för e-handel har fått namnet RecoTrust vilket för oss handlare innebär mer anpassningsbarhet till just behoven inom e-handel.
 

I samband med detta har vi också blivit ett rekommenderat företag och vi håller på att hitta lämpligt sätt att få in funktionalitet för att få in och visa upp rekommendationerna på sajten. 

Och vi vet att fler förändringar kommer att ske här under våren men det får vi återkomma till.
Våra grundvärderingar om att förmedla naturligt och väldoftande välmående för en bättre vardag kvarstår naturligtvis.

Stay tuned 

/Palle

15 april är sista dagen för vinterdäcken (om det inte råder vinterväglag eller finns uppenbar risk för det inom kort).
Så har du inte bytt till sommardäck än så är det hög tid.

Och när du ändå ägnar dig åt bilen så kan du passa på att göra mer än bara byta däck - vårstäda bilen och det blir både effektiva och roligare att använda bilen.

 

Schyssta däck

Även om du får använda dubbfria vinterdäck året runt så rekommenderas det inte då det ger sämre köregenskaper och längre bromssträcka samt att de slits snabbare än sommardäck och ökar bränsleförbrukningen.
I nuläget finns inga däck som passar på svenska vägar året runt så har du bil så behöver du byta däck 2 gånger om året.

Självklart kan du lämna in bilen och få dina däck bytta varpå du kan ofta kan beställa extra tjänster som biltvätt och städning av bilen. För dig som vill göra själv har vi dock samlat en del tips:

- Kolla sommardäckens mönsterdjup, minst 1,6mm för att få användas men gärna 3 mm för bästa köregenskaper och effektiv bromssträcka. 
- Sätt bästa däcken bak på bilen (gäller både framhjulsdriva och bakhjulsdrivna bilar).
- Kolla lufttrycket i däcken enligt bilens instruktionsbok.
- Kolla vinterdäckens kvalitet innan du lägger undan dem.
    - Är vinterdäcken på gränsen så skaffa nya på en gång och återvinn de gamla däcken.
    - Är vinterdäcken fortfarande bra så se till att förvara dem svalt, torrt och mörkt samt helst liggande eller hängande på väggen så de inte belastas på samma punkt i flera månader.
 

Lavendel - en av 14 dofter till bilen
Lavendel - en av 14 dofter till bilen
79 kr

Fräscha upp bilens utsida

Ska du ändå byta däck så kan du passa på att tvätta bilen samtidigt så du får den rena och fräscha känslan som gör det trevligare att använda bilen.

- Börja med att göra en funktionskontroll av bilen (kommer du ihåg från körkortsutbildningen?) så alla lampor, blinkers m.m. fungerar som det ska, rutor är hela m.m.
- Är rutorna smutsiga så kan det vara trafikfarligt så tvätta rutorna ordentligt och kanske t.o.m. använda avfettningsmedel
- Rengör torkarbladen rutorna som de ska? En generell regel är att byta torkarbladen samtidigt som man byter däck - ta det försiktigt så du inte skadar rutorna bara.
- Tvätta bilen i rätt ordning - skölj först bort partiklar (uppifrån och ned), tvätta med en ny tvättsvamp (gamla kan innehålla partiklar som repar lacken) och skölj ordentligt igen.

 

Fräschare inuti bilen

Självklart är det trevligare att vara i en bil som är ren och fräsch. Här är några tips för att få en fräsch bil på ett effektivt sätt:

- Plocka upp allt skräp (även under stolar och säten).
- Ta ut bilmattorna och dammsug bilen uppifrån sätena och nedåt.
- Dammsug och skölj bilmattorna - om du vill ha skinande bilmattor så kan du "polera" med Tyre Shine. Se till att bilmattorna inte blir hala samt hamnar helt rätt när du lägger tillbaka dem (tänk trafiksäkerhet).
- Torka av bilens alla ytor med en blöt trasa eller våtservett. Tänk på att elektronik och vatten inte går ihop så ta det lugnt med vätska runt stereo m.m.
- Häng upp en doftolja i bilens backspegel och du får både en än fräschare känsla och en trafiksäkrare bilresa.

Och för att göra det hela roligare så kan du sätta på lite bra musik och kanske få hjälp av någon.

Lycka till!
/Palle


 

Pepparmynta & Kanel - den trafiksäkra doften
79 kr

Enligt Myrornas undersökning "Så använder svenskarna" så har 9 av 10 svenskar kläder som de inte använder och endast 60% rensar sin garderob (någon gång) på saker som inte används.
 

14 april är det klädbytardag

På lördag 14 april har Naturskyddsföreningen tagit initiativ till en klädbytardag över hela Sverige. Naturskyddsföreningen har gått ut både till sina medlemmar och till allmänheten med information om hur man anordnar en klädbytardag vilket lett till att det på lördag anordnas många träffar där du kan byta kläder. Ta en titt på klädbytarkartan och hitta en träff som passar dig.
 

Förberedelser inför klädbyte

För bästa möjliga utfall så behöver du förbereda dig:
- Tips för hur du rensar din garderob
- Tänk igenom vad du skulle vilja ha för klädesplagg och i vilka färger så ökar du chans att lyckas bra.
- Ta bort fläckar från kläderna så de är rena och fräscha
- Planera hur du ska ta dig till klädbytarträffen då bra saker brukar försvinna först.
 

Ta hand om dina kläder

För att minska din klädkonsumtion och ditt klädkonto så behöver du ta hand om de kläder du har i din garderob. Om du förvarar dina kläder rätt och tillämpar god klädvård så håller sig dina kläder fräscha längre.
Oavsett om du vill använda dem eller byta bort dem.

Lycka till!

/Palle

Havssvampar ger ömsint peeling

Nu börjar solen titta fram allt mer utanför fönstret och man börjar få känsla av vår trots att april med sitt aprilväder återstår. 

Längtan efter vår är befintlig men samtidigt vet man av erfarenhet att om man hänger undan vinterkläderna och lättar på klädseln så kommer kylan tillbaka snabbare än kvickt.

Har dock sett en massa vårtips och vill inte vara sämre så här kommer ett grönt vårtips.

Nu när det börjar bli varmare så är det många som lättar på klädseln och visar mer hud än under de kalla och mörka vintermånaderna. Och då vill man ju visa upp sin hud och kropp på bästa sätt vilket i många fall betyder att man vill ha bort den gamla tråkiga vinterhuden och tittar efter hur man bäst gör det.

Vi föreslår att man använder något av dessa två plastfria peelingmetoder då de är både snälla mot huden och mot miljön.

Glad Påsk!

/Palle
 

Blommande körsbärsträd
Blommande körsbärsträd

I Tokyo blommar körsbärsträden och sprider glädje och väldoft kring sig.

Här i Sverige verkar vi få vänta ett tag till på våren och därmed på körbärsträdens blomning.

Tur att man åtminstone kan ha doften av körbärsträdens blomning med sig när man vill.

 

49 kr

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Henrik Olsson - Föreläsningar » Boosta försvaret mot influensan:  ”Ja, det här med att tvätta händer skulle folk bli bättre på, för det hade minska..”

  • Henrik Olsson - Föreläsningar » Julklappar:  ”Sånt där slipper man när man inte köper julklappar! :P”

  • Yvonne » Kyligare väder & varmare kläder:  ”Jag gjorde god soppa i onsdags! Det är många blommor på orkidén! Jag ska vara rä..”

  • Henrik Olsson - Föreläsningar » Dansa pausa :  ”D-vitamin är något man inte ska neka sig själv! :)”

  • Kattis » Dansa pausa :  ”Träning är verkligen ett bra verktyg för att minska stressen!☺”

Arkiv

Länkar

BlogRankers.com

Etiketter

Twingly Blog Search link:http://www.makemesmile.se/blogg sort:published Bloggar som länkar till mig