Att vara ekonomisk och hushålla med sina resurser

Dagarna innan januarilönen är ofta de fattigaste dagarna på året följt av dagarna innan augustilönen. Varför är det så och vad kan vi göra för att bryta detta trista ekonomiska mönster.

Hur ser det ut i din plånbok?
Hur ser det ut i din plånbok?

Vi har tagit upp ämnet tidigare - bl.a. för två år sedan när vi skrev inlägget Råd på fattigaste dagen - men problemet verkar kvarstå. Och speciellt i år då många fått en väldigt hög elräkning nu i januari. Vi har dessutom fått nya kunskaper och möjligheter som vi vill vidareförmedla.

Låt oss för det första vara klara med att det kan vara en långsiktig process att spara ihop pengar till det som man vill ha eller göra. Men mer ett lockande mål så är det värt att anstränga sig på vägen. Precis som när det gäller hur man ska lyckas med nyårslöftena så är det bra att vara konkret, mätbar och konsekvent m.m. 
Att sedan inte kräva för mycket av sig själv så vardagen blir för tuff samt att ge sig själv små belöningar vid uppnådda delmål är också kloka saker att göra.

Sedan vi skrev om detta förra gången så har det kommit ett antal nya sätt att nästintill automatspara - det finns bl.a. betalkort som kan spara en procentsumma varje gång man handlar. Vilket sätt passar dig bäst?

Ta hand om dig och dina pengar så du slipper fattiga dagar i januari och augusti.

Hälsningar Palle

Etiketter: ekonomi januari augusti

Också intressant:

- Rensa ut hemma
- Rensa ur garderoben
- Vårda dina kläder & minska behovet av nya kläder

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln