Saker att göra nu när hösten kommer 

Så är det dags för övergång från sommar till höst igen. Och naturligtvis är det en hel del saker att tänka på för att må bra och för att på bästa sätt ta hand om det som man har. Därför har vi satt ihop en lista med tips och tricks när sommaren blir till höst.

Hösten är på väg(en)
Hösten är på väg(en)


När sommar blir till höst så blir det både mörkare och kyligare och även om många vill förlänga sommarkänslan och fortsätta ha fina utomhuskvällar så är det bra att vara realist och inse att man t.ex. bör ha mer kläder på sig eller med sig.
Att gå omkring i kortärmad tröja eller kort kjol kan vara trevligt men då vädret är oberäkneligt så är det bäst att ha med sig något varmare om man villl undvika att bli förkyld.
Skulle du få för dig att helt lägga undan sommarkläderna helt så tänk på att göra det på bästa sätt så de är fräscha till nästa säsong.
 

För väldoftande kläder - häng en doftpåse i garderoben
19 kr

Är bilen redo för hösten?

Tänk på att se över bilens tekniska utrustning så att lampor, blinkers, vindrutetorkare m.m. fungerar. För vem vet när du behöver dessa saker.
Se också till att du har både solglasögon (solen kan fortfarande vara bländande), paraply samt mössa och handskar i bilen så du är beredd på olika väder både när du kör och på väg från bilen.
Håll koll på trafikregler och parkeringsbestämmelser t.ex. datumparkering som brukar aktiveras under hösten.
 

Doftoljor till din bil ökar trivseln
79 kr

Ska du stänga sommarstugan?

När kylan och mörkret tar över så är det många som stänger sin sommarstuga, husvagn och husbil för säsongen. Och för att göra detta på bästa sätt och undvika överraskningar så är det bra att:
Städa kemikaliefritt och ordentligt - för visst är det roligare att komma tillbaka till en fräsch sommarstuga.
- Rensa sommarstugan tak och hängrännor så att regn kan flöda så fritt som möjligt. Eventuellt förlänga stuprören ut på tomten för att leda bort vattnet från sommarstugan.
- Se till att det inte finns någon mat kvar då den kommer bli dålig samt locka till sig snyltgäster av olika former.
- Se till att vattenledningarna inte skadas av fruset vatten - töm vattenledningarna och/eller se till att de inte fryser.
- Rensa i garderoberna då tyg och textilier annars lätt kan bli till bomaterial för frusna djur av olika storlekar.
- Dra ur alla elkontakter som inte absolut behövs - på så sätt minskar du strömförbrukningen, minskar brandrisken samt att sakerna överlever ett åskväder.
- Ta hem så mycket som möjligt så minskar du dessutom inbrottsrisken.
- Se över brandvarnare och försäkring.
- Stäng och lås ordentligt och var med i en grannsamverkan där ni håller koll tillsammans.
 

Ska du stänga husvagnen?

Har du tänkt stänga husvagnen så är det självklart en del som skiljer sig från att stänga sommarstugan men även en del gemensamma punkter. Du behöver ju t.ex. inte tänka på tak och hängrännor men behöver kolla så att hjul och ben fungerar som de ska. Sådana saker som matrester, textilier och prylar är ju samma och även uppsikten över husvagnen - oavsett om du har den hemma eller på vinterförvaring.

Hoppas du får en trevlig höst!
/Palle

Dammsugardoft - för roligare och effektivare dammsugning
49 kr

Du kanske också är intresserad av:

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln