För bättre sensommarkvällar

I skrivande stund är det mitten av Augusti och solens strålar är i avtagande både angående värme och hur länge det är aktiva. Men det är inte alltid man vill gå in bara för att det börjar bli mörkt eller svalare utan man vill stanna utomhus så här är några hållbara tips på hur du får en bättre kväll utomhus fast solen gått ned.

Allt eftersom vi kommer längre och längre in i Augusti så blir det svalare och mörkare på kvällarna, men om man inte vill gå in bara för att solen gått ned så finns det vissa saker man kan göra för att stanna utomhus på ett bekvämt sätt.

När solen har gått ned så blir det naturligtvis mörkare än när solen är uppe och för att råda bot på detta så får man ha en annan ljuskälla till hands. Man kan ju välja att ha en lampa -  som gärna får drivas av solenergi - och man kan välja det mer mysiga sättet och tända ljus - som gärna får vara naturliga och klimatsmarta bivaxljus.

Oavsett ljuskälla så har de en förmåga att dra till sig insekter såsom flugor, myggor m.m. då dessa ser det som en värmande eld. Och det var ju inte så man ville ha det så därför brukar många titta efter sätt att hålla myggorna borta men har svårt att hitta hållbara sätt att mysa utan mygg.

Sedan så kommer vi till det här med att det blir svalare och kanske rent av kallt efter en stund. Och då är ju ett ganska självklart svar att ta på sig mer kläder men det är ju inte alltid möjligt av olika anledningar. Då får man istället antingen sätta sig närmare sitt sällskap eller ta på sig en filt (nej, inte en fleecefilt som består av plast utan hellre en yllefilt som är betydligt mer hållbar). Och skulle du råka spilla något så städa på en gång eller behandla fläckarna på kläderna så fort som möjligt.

Ha det så trevligt!
/Palle

ps. stanna inte ute så länge så att du glömmer dina sovrutiner ds.

Du kanske också är intresserad av:

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln