För friskare luftrör och minskad risk att bli sjuk

Sluta röka och minska risken att bli sjuk

Jag var nyss ute och gick med vår lilla hund och när jag plockat efter hennes behov så såg jag denna ciggaretpaket slängt på marken. Där ska den ju naturligtvis inte vara utan den ska ju slängas i en papperskorg, men innan jag tog upp den så tog jag detta foto för det var ett klick i huvudet som ledde till ett klick med mobilens kamera.
 

Tanken som kom till mig var att detta budskap måste rökare ta till sig och koppla till att om de slutar röka så mår deras lungor bättre (plus en massa andra trevliga bieffekter) vilket gör att deras utsatthet för influensa, virus (bl.a. Corona) och andra otrevliga sjukdomar minskar. Så ta tillfället nu när så mycket förändras och passa på att sluta röka, behöver du hjälp så finns det tips för att sluta röka.

 

Ingefära

En studie av ingefärans effekter på hälsan visar att det finns många fördelar av att få i sig lite ingefära varje dag - ingefäran löser slem i halsen och är bakteriedödande.

Självklart ska du helst få tag i ekologisk ingefära och helst ska du 3-4 skivor färsk ingefära per dag.
Gillar du inte att äta färsk ingefära så kan du göra ingefära-te genom att värma 4dl vatten och slå vattnet över 6-8 skivor färsk ingefära samt 1tsk svartpepparkorn och låta dra i 5-7minuter. 
Om inte heller detta är för dig så kan du ha samma mängd ingefära i maten, tänk på hur många som ska äta och räkna efter bara.
 

Gammal huskur

Rensa luftvägarna genom att ha en handduk på huvudet och ha huvudet över en skål med varmt vatten där du blandat i t.ex. salt för inandning eller Pepparmynta & Kanel doftolja.

Koka upp vatten i en kastrull och blanda i cirka en matsked salt för inandning eller ett par droppar Pepparmynta och Kanel doftolja.
Ta en handduk över huvudet och huvudet över kastrullen ungefär så det bildas ett tält.
Du märker snart hur det blir lättare att andas och att näsa rinner - ha pappersnäsdukar nära och sitt åtminstone 5-10minuter för bästa effekt.

Upprepa efter behov, dock ej på kvällstid då det kan ge en uppiggande effekt (särskilt Pepparmynta & Kanel).
 

Honung & Citron

Att citron innehåller en massa C-vitamin och är bra för vårt immunförsvar vet de flesta, det är dock mindre känt att honung också är en riktigt bra grej. Och kombineras de så blir det väldigt bra. 

Honung har antibakteriella egenskaper och gör din hals lenare och tillsammans med citronens egenskaper blir det en liten hälsobomb.
Själv har jag ett recept där jag häller 2,5dl kokande vatten på 6 lagerblad och låter stå i en gryta under lock i 10 minuter innan jag blandar ned 6msk honung och saft från en halv citron - låter det bli svalt och dricker lite ett par gånger om dagen. Väldigt effektivt och jag märker direkt när jag glömt.

Vi har testat alla dessa tips och har märkt att det fungerar alldeles utmärkt för oss. Enkelt att göra och effektivt.

Har du fler tips för bättre hälsa i halsen och luftvägarna?
Skriv i kommentarerna så alla kan få nytta av dina kunskaper.

Friska luftrör = mindre risk att bli allvarligt sjuk!

Må så gott.
/Palle

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln