Klä dig svalt

På många håll i Sverige har det varit varmt länge nu och på nyheterna hör man om många som har det svårt i värmen.
Det är svårt både på dagar och att sova på nätterna.

Vi tänkte därför ge några tips på hur du kan hålla dig sval:
 

Kläderna gör skillnad

Om du nu inte är fulltidsnaturist och har möjlighet att gå omkring naken hela tiden så är det bra känna till att ditt val av kläder som du tar på dig spelar roll för hur varm du blir.

Att ta på sig varma ull-kläder gör du naturligtvis inte men det finns andra knep att ta till när du vill klä på dig svala kläder.

- Tänk ljusa färger då dessa reflekterar så mycket som möjligt av solens värmande strålar och på vis värms de inte upp i samma omfattning.
- Löst sittande kläder som ger möjlighet att luften cirkulerar nära din kropp ger en svalare tillvaro.
- Undvik plast eller konstfiber i kläderna. Så rena och naturliga material som möjligt är att föredra och bomull samt linne är bäst.

Tajta svarta kläder kan vara snyggt men väldigt farligt då de lätt når en hög yttemperatur som överförs till huden och kan ge både värmeslag och brännskador.

Och skulle du råka få en fläck på dina ljusa kläder så ta en titt i vår guide för att få bort fläckar från kläderna.

Och när värmen sedan avtagit så kan de ljusa kläderna fortfarande användas och kombineras med andra saker ur din garderob. Skulle det inte vara lämpligt så tänk på att förvara kläderna på rätt sätt.

Håller du dig sval på dagarna så mår du bättre och har bättre möjlighet att sova gott på nätterna som gör att du mår bättre på dagarna.

Må så gott!
/Palle

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln