Före och efter Vasaloppet

I vasaloppsspåret
Naturligtvis är det inte bara Olympiska spel just nu utan det pågår också en massa annan idrott och en sådan idrottshändelse är Vasaloppet som i år kommer att gå söndagen den 4 mars.

Många ska vara med i såväl det stora Vasaloppet som något av de andra loppen i Vasaloppsveckan och det har tränats länge för att göra så bra ifrån sig som möjligt.
Det har tränats olika saker såsom kondition och teknik, man har kanske funderat på vad som ska ätas innan loppet samt efter och i bästa fall så har man även funderat åtminstone lite på hur man ska ta sig till och från loppet.

Angående resandet så tror jag dock att det är den sak som tänkts igenom minst och många år har man i nyhetsflödet hört talas om såväl trafikkaos som Vasaloppsdeltagare som råkat ut för trafikolyckor då de varit på väg hem efter loppet. 
Så tänk även igenom hur du ska ta dig till och från Fäderns spår:
  • Se till att sova gott båda innan resa och innan loppet. 
  • Kom fram och hem i god form - tänk trafiksäkert
    • Var inte själv i bilen och helst inte ensam förare utan ha någon med dig som du kan byta med.
    • Planera med gott om luft såväl före tävlingen som efter - du ska inte behöva stressa till starten och du ska definitivt ge dig själv ordentlig vila efter loppet och innan hemfärden.
    • Ha med saker i bilen som piggar upp utan att ta fokus från bilkörningen - t.ex. lämna mobilen avstängd och häng en uppiggande doft i bilen backspegel
Lycka till!

/Palle 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln