Gör 2018 till ett bättre år

Nu när det blivit ett nytt år så är det många som tänker att de ska ta tillfället i akt och börja med nya vanor. Här är några förslag för att göra 2018 till ett bättre år:

Att sluta röka är alltid ett bra beslut och vid nyår kan det vara ett extra bra tillfälle att starta med hälsosammare vanor.
Hur ska man då göra för att sluta röka?
Det är naturligtvis väldigt personligt men ett par tips för att sluta röka kan kanske hjälpa.

Sluta rattsurfa

Under senare år har det blivit ett problem när bilförare ska kommunicera med andra under bilkörning och har mobilen i handen och i blickfånget. Detta beteende är direkt olämpligt då det flyttar fokus från bilkörningen och ökar risken för bilolyckor och från 1 februari är det olagligt.
Sluta rattsurfa, bilSMSa och liknande och fokusera på bilkörningen!
Låt mobilen vara när du kör bil eller fixa röststyrning alternativt hållare och högtalare/mikrofon.
Ska du köra länge - planera raster där du kan vila och använda mobilen.
Skapa en bra miljö i bilen så du kan fokusera - bra musik eller lugn och ro, ha vatten nära till hands, häng en doftolja i bilens backspegel, ha koll på var du ska och så det där med mobilen.

En del pratar om tampongskatt, andra om avfallsberget, några pratar om vad vad vanliga tamponger innehåller.
Oavsett anledning så är det klokt att byta mensskydd och börja använda svamptamponger.

  • Svamptamponger kan användas flera gånger vilket minskar avfallsberget och svamptamponger är lätta att sköta.
  • Svamptamponger torkar inte ut slemhinnorna såsom mensskydd i textil kan göra och på så vis undviker man en mängd olika potentiella problem.
  • Svamptamponger är ett naturligt mensskydd som använts av kvinnor långt tillbaka i historien.

Rör på dig mer

Många har idag ett stillasittande liv såväl på arbetet som på fritiden. Detta är människokroppen inte byggd för utan vi är byggda för att jaga vår mat (tänk grottmänniska).
Detta leder tyvärr ofta till sömnsvårigheter, stress, fetma, svårt att fokusera, psykisk ohälsa m.m.
Att förändra en stillasittande livsstil är sålunda en bra ide. Hur du ska göra det är upp till dig och dina förutsättningar - gå på gym, springa i skogen, gå av bussen en hållplats tidigare, träna yoga m.m. Men du bör vara aktiv i minst 15-30 minuter och du ska gärna bli svettig och behöva duscha efteråt (tänk på att duscha klimatsmart).

För ett tag sedan fick jag höra en om en dialog mellan en indianpojke och hans gamla farfar. Pojken var bekymrad över ett problem han hade med en kompis och beskrev situationen för sin farfar som att han två vargar som kämpande om vad han skulle göra - en arg varg som ville slåss och en snäll varg som ville mysa och ta det lugnt. Pojken undrade vilken varg som skulle vinna och farfar svarade "den du matar".

Så mata den positiva och snälla vargen genom att tänka positivt och uttrycka dig positivt.

Vad ska du förändra?
Berätta gärna!

Lycka till!
/Palle & Suzana

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln