Duscha rätt och spara vatten

Det talas en del i media för närvarande om en kommande vattenbrist som i värsta fall kan torrlägga våra vattenkranar.
Anledningen verkar vara att det regnat och snöat mindre än vad vi förbrukar varpå ett underskott skapats.

Mängden nederbörd är svårt att reglera, men vår förbrukning går att påverka.

I genomsnitt så förbrukar vi svenskar 160liter vatten per person varje dag och att minska ned detta gör ju naturligtvis att uttagen av grundvatten minskar och att vattnet räcker längre.
 

Minska din vattenförbrukning

Vi har tidigare skrivit om det här med att bada vilket kan vara en skön upplevelse, men det går åt en massa vatten - närmare bestämt cirka 150liter vatten. Bada utomhus nu istället och duscha hemma.
Sedan beror det ju på hur du duschar - i genomsnitt går det åt 12liter vatten per minut i duschen. Så en dusch på 13minuter förbrukar mer vatten än ett bad.

Duscha effektivt och skönt genom att använda en duschsvamp där såväl duschtvål som vatten lagras. På så vis kan du stänga vattnet medan du tvålar in dig (på ett skönt sätt) och den förbrukade vattenmängden minskar avsevärt om vattnet bara är igång i början och slutet av duschen.

Duschsvampar är lätta att använda och att ta med sig samt om man sköter sin svamp så har de lång livslängd.

 

Fler tips på hur du kan spara vatten

Läs gärna fler tips på hur du kan spara vatten och beräkna din egen vattenförbrukning.

Hur mycket vatten kan du spara?

/Palle

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Henrik Olsson - Föreläsningar » Ändring av betalmetoder i vår e-handel:  ”Det var ju trist att inte samarbetet fungerade med Klarna. Har tidigare använt d..”

  • Henrik Olsson - Föreläsningar » Årsskifte:  ”Ja, 2020 är ett år man helst vill glömma, men nu har ett nytt år börjat och vi h..”

  • Henrik Olsson - Föreläsningar » Byte av säsong:  ”Hösten är en stor favorit för mig :) Alla vackra färger som naturen använder för..”

  • Annie - Stora Små Äventyr » Byte av säsong:  ”Jag tycker att det är så skönt och härligt med höst :) Det blir så fint ute och ..”

  • Marie Karlsson » Byte av säsong:  ”Hösten är min favoritårstid och jag bara älskar den. Aha visste jag inte alls om..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln