Citronmeliss: ett mirakelmedel för huden?

Citronmeliss Citronmeliss

Hur väl känner du till örten citronmeliss?

Du kanske är van vid att se den citrondoftande örten som dekoration på bakverk eller maträtter?

Något inte alla vet är att citronmeliss är en medicinalört som har använts för sina medicinska egenskaper sedan den kom till Sverige på 1300-talet. Citronmeliss sägs bland annat ha en lugnande effekt på kroppspulsen, men det finns även belägg för att den främjar hudens cellförnyelse så att huden ser fortsatt ung ut.

Vi är glada att kunna erbjuda dig härliga hudprodukter baserade på ekologiskt odlad citronmeliss från soliga Kroatien. Du kan hitta allt från hudcreme och kroppsskrubb till tandkräm och deodorant (inklusive vegansk deodorant) i vårt sortiment.

Citronmeliss: användningsområden

Citronmeliss kan användas på en rad olika sätt inom hudvård och annan kroppsvård. Här är är några produkter som innehåller citronmeliss och som du kan hitta hos Make Me Smile från märket Kuca Magicne Trave:
 

Ansiktsvatten (tonic)

Vi har ett ekologiskt ansiktsvatten i vår butik som också innehåller citronmeliss, som hjälper till att återfukta huden samtidigt som den renar huden från orenheter. Citronmeliss har inkluderats för att främja hudens cellförnyelse och dämpa hudirritationer, från rodnad till akne.
Ansiktsvattnet används såväl först i hudvårdsrutinen för att rensa ansiktet innan eventuella krämer men kan även användas för att lindra soleksem och torr hud samt lugna huden efter rakning.
 

Ansiktskräm (anti-ageing)

Vi säljer både dagkräm och nattkräm med citronmeliss från märket Kuca Magicne Trave, som odlar egen ekologisk citronmeliss för att använda i sina produkter. Dessa ansiktskrämer säljs som anti-ageingkrämer då citronmeliss har visat sig ha egenskaper som kan främja cellförnyelsen i huden, vilket bidrar till att hjälpa din hy att se ung och fräsch ut.
 

Duschkräm

Vi säljer en återfuktande duschcreme som kan även kan användas som schampo. Duschcremen är en mild produkt som innehåller mjukgörande olivolja, läkande aloe vera och uppfriskande citronmeliss och du kan använda den i duschen varje dag om du vill.

Tillsammans med en naturlig duschsvamp får du ännu mer ömsint hudvård samtidigt som du sparar duschkräm när du tvättar dig.
 

Handkräm

Vi har också en handkräm med citronmeliss i vårt sortiment, där citronmelissen hjälper till att minska rodnader på händerna som kan uppstå när du tvättar händerna mycket eller är ute i kyla, samtidigt som den återfuktar dina händer och ger dem en fräsch doft.
 

Massageprodukter

Är det dags för en mysig stund med din partner, eller kanske bara lite lyxig egentid? Då är massageprodukterna i vårt sortiment perfekta för dig. Du kan välja mellan en härlig massagebar med citronmeliss som återfuktar och piggar upp torr och trött vinterhy och en massageolja som doftar härligt av citron från citronmelissen som finns i båda produkter och mjukar upp utmattade muskler.
 

Deodoranter

I sortimentet har vi två deodoranter med citronmeliss, en vegansk deodorant och en icke-vegansk deodorant, som båda innehåller ekologiskt odlad citronmeliss. De flesta ingredienserna i dessa produkter har organiskt ursprung och är ekologiskt odlade!
Båda deodoranter hjälper till att återfukta den känsliga huden under armarna och ge en fräsch doft av citron. Deodoranterna är antibakteriella och den veganska deodoranten innehåller inte parabener, aluminium, mikroplaster eller konserveringsmedel.
 

Tandkräm

Den ekologiska tandkrämen vi säljer är fluorfri och innehåller naturliga ingredienser som citronmeliss, sötflockel och pepparmynta. Den ger dig en fräsch andedräkt och hjälper till att skydda både tänder och tandkött.
Tandkräm med citronmeliss smakar härligt och tack vare citronmelissens egenskaper (tillsammans med andra naturliga ingredienser) kan du upprätthålla din munhygien på ett naturligt sätt.
 
Det finns många anledningar till att prova citronmeliss i hudvård och andra personvårdsartiklar och vi har en rad härliga produkter du kan börja med. Förutom produkterna ovan har vi även en härlig, ekologisk peeling med citronmeliss och hudkräm för normal hud samt hudkräm för torr hud plus annat smått och gott.

Vad blir din favorit?

Må så gott önskar
Moa Hoijer
gästbloggare

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln