Ordna ett lyxigt hemmaspa med rätt detaljer

Vad behöver du för att skapa spa-känsla hemma?
Vad behöver du för att skapa spa-känsla hemma?

Om du har haft en hektisk start på året och behöver ta en liten paus i vardagen för att varva ner kan vi rekommendera en lyxig spakväll hemma.

Här är vår guide till hur du fixar en härlig myskväll där du får slappna av och skämma bort dig själv – för det är du värd!
 

1. Slå på rogivande musik

Slå på ditt musiksystem och välj ett album eller en spellista som är hyfsat lång och har en samling sköna, avslappnande låtar, musikstycken eller ljud – vad som än passar dig bäst. Cellomusik är väldigt avslappnande om du inte är panflöjtstypen, och du kan även hitta färdiggjorda spellistor för avslappning hos diverse streamingtjänster.

Spela inte så högt att grannarna börjar knacka (vilket kan skapa oönskad stress), men se till att det hörs in till badrummet.
 

2. Välj en avslappnande dryck

Häll upp ett glas vin eller koka en kopp te, beroende på vad du känner för. Oroa dig inte om du råkar få vinfläckar på kläderna - lägg bara kläderna i blöt i kallt vatten, antingen i en balja eller i handfatet, medan du tar en avslappnande bad.
Förbehandla plagget med fläckborttagningsmedel eller genom att lägga det i en blandning av en tiondel vitvinsvinäger eller ättika och nio tiondelar kallt till ljummet vatten i en halvtimme – det kan du göra medan du fixar naglarna.
 

3. Känn en doft av sinnesro

Fyll ditt hemmaspa med rogivande dofter, antingen med doftljus, rökelse eller essentiella oljor. Välj en doft som du tycker om och som får dig att slappna av - vi gillar doften av vanilj samt doftoljan Zen (som du även kan ha i badet).
Kom dock ihåg att inte somna ifrån brinnande ljus och placera eventuella ljus på lämpliga underlag samt långt ifrån brännbara saker som t.ex. duschdraperi.
 

4. Ordna mysbelysning

Belysning är viktigt när du behöver slappna av. Släck alla taklampor och tänd endast accentlampor som ger ett svagare sken för att skapa mysstämning. Både doftljus och vanliga värmeljus förhöjer dessutom mysstämningen belysningsmässigt. Personligen så gillas värmeljus av bivax bäst då dessa både sprider en mysig doft och ger ett mysigt ljus - kom ihåg att inte ställa brinnande ljus när något brännbart bara.
 

5. Bada bort tankarna

Tappa upp ett varmt bad, gärna med en väldoftande olja eller ett lyxigt badskum, och sjunk ner bland bubblorna. Se till att ha lite lyxiga badprodukter som du kan använda och skrubba dig gärna med en skön badsvamp; bäst är skrubba med en natursvamp. Du kan även använda en fotmassör för att mjuka upp fötterna, antingen i badet eller när du kliver upp. Om du inte har ett badkar kan du använda dig av en lyxig, ekologisk duschcreme i duschen istället.
Prova en ekologisk peelingkräm utan mikroplaster som är bra både för miljön och för att skrubba bort döda hudceller. Smörj in dig med en mjukgörande hudkräm efter att du har klivit ur badet.
 

6. Fräscha upp med manikyr och pedikyr

Ge dig själv en ordentlig manikyr och pedikyr. Klipp, fila, behandla och måla eventuellt naglarna i en uppiggande färg och låt torka. Glöm inte överlacket!
Och kom ihåg att återfukta händerna så de inte torkar ut.
 
De här stegen ger dig en underbart rogivande stund och får dig att känna dig både fräsch och avslappnad efteråt.

Vill du höja spa-känslan ännu mer så kan du titta in på vår spa-avdelning där du hittar fler produkter.

Kom ihåg och slå av mobilen och må så gott!

Lycka till önskar
Moa Hoijer
gästbloggare

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln