Februari - sjukdom eller kärlek?

Hur mycket använder du? Hur mycket använder du?
Så är det februari.
Smaka på det - februari.

Vad innebär det för dig?
  • Månad med mycket sjukdomar?
  • Trött och dåligt med ork?
  • Alla hjärtans dag
  • Våren är på väg

Allt detta kan vara sant på samma gång faktiskt.

Februari är en månad då det går mycket förkylningar och virus som smittar en massa. För att undvika att bli smittad så finns en hel del som man kan göra för sig själv:
  1. Undvika folksamlingar där det kan röra sig många baciller.
  2. Hålla god handhygien - håll rent runt dig och tvätta händerna ofta. Desinficera datorns tangentbord, mobiltelefonen skärm, bilens ratt och liknande ytor där baciller kan samlas och använd handskar när du inte kan städa. Kom också ihåg att tvätta händerna ofta och torka med pappersservetter (som inte sprider baciller). Får du torra händer så smörj in med en återfuktande handkräm.
  3. Stärka sitt immunförsvar - ät stark och nyttig mat som innehåller saker som vitlök, gurkmeja, ingefära. Drick mycket - gärna varmt te - och låt kroppen skölja ur det som inte är bra. Ta varma bad på kvällarna och värm kroppen samtidigt som du slappnar av - för extra effekt kan du droppa i lite doftolja - och se till att du får sova ordentligt så du återhämtar dig.

För att inte bli för långrandig så avslutas detta blogginlägg här och så fortsätter vi med nästa februarireflektion i kommande blogginlägg.

Må så gott.
/Palle

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln