Grönt avbrott

Vill du byta till hållbart? Vill du byta till hållbart?

Människan är i mångt och mycket ett vanedjur och trivs i grupp eller i flock som grottmänniskan skulle uttryckt saken.

För att vara med i flocken så är det bra om man tycker och gör ungefär som resten av flockens medlemmar och inte på tvärs med alfa-honan eller alfa-hannen.

I vissa fall är detta bra och i andra fall är det dåligt.
Vi vill bryta vissa dåliga vanor och inspirera till nya mer hälsosamma och hållbara vanor inom olika områden:
 

  • Hudvård - många hudvårdsprodkter innehåller en massa konstiga ämnen och ibland t.o.m. saker som är giftiga för oss och naturen. Vi är helt öppna med våra hudvårdsprodukters innehåll vilket inte inkluderar konserveringsmedel, mikroplaster, palmolja m.m.
  • Mensskydd - Många kvinnor använder idag giftiga mensskydd tyvärr vilket kan få otrevliga följder. Att byta till ett naturligt mensskydd som svamptampong är både hälsosamt för kvinnan och minskar sopberget då svamptampongerna lätt kan användas flera gånger.
  • Klädvård - Tillverkningen av kläder är inte oproblematisk, det skapas olika former av belastningar på bl.a. natur och miljö. Att tvätta sina kläder skapar också utsläpp som inte alltid kan tas om hand i reningsverk. Och att slänga kläder skapar naturligtvis sopor. Att ta hand om sina kläder på bästa sätt är sålunda ett sätt att hålla sina kläder fräscha och användbara längre och på så vis minska inköp såväl som sopmängd.

Hoppas du inspireras till gröna och mer hållbara vanor.
Kanske kan du bli en alfa-person i omställningen till ett mer hållbart samhälle.

/Palle

ps. Vi tog inte sönder kylskåpsmagneten avsiktligt utan det var en liten olycka som sedan togs till vara och inspirerade ds.
 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln