Kemikaliefria städtips för en renare och roligare tillvaro

Hem / Guider / Kemikaliefria städtips

På denna sidan delar vi med oss ett antal städtips för en renare och roligare tillvaro.
För en renare tillvaro även i naturen så ger vi kemikaliefria städtips extra uppmärksamhet.
Dessutom har forskning visat att kemikaliefri städning är hälsosammare.

Lycka till!
 

Citron - inte bara en fräsch doft

Citron kan användas till mycket mer än att äta. Citron kan användas till mycket mer än att äta.
 • Putsa fönstren utan kemikalier, blanda 1 liter vatten med saften från en halv citron och använd på en mikrofibertrasa. Torka torrt med en annan trasa.
 • Den andra halvan av citronen kan du använda att gnida på olika ytor för att bli av med kalkavlagringar t.ex. i duschen.
 • Rengör mikron från ingrodd smuts genom att blanda saften från en citron med 1-2deciliter vatten och mikra på full effekt i 1-2minuter. På så vis löses smutsen upp och du kan enkelt torka av med en trasa.
 • Testa att lägga en halv citron (även om den är urpressad) i diskmaskinen för att få en fräsch doft i diskmaskinen
Kolla in våra erbjudanden !

Såpa kan användas till mycket

 • Få bort fastbränd mat från kastruller genom att blanda såpa och vatten som du låter koka upp och sedan låter svalna under lock en stund. Diska nu som vanligt.
 • Rengör ugnen genom att gnida in ugnens innanmäte med koncetrerad såpa, värm sedan ugnen till 100grader, låt svallna och torka av insidan med trasa.
 • Få skinande guldsmycken och silversmycken genom att använda outspädd såpa och borsta med en tandborste. Skölj med vatten och torka med en trasa.

 
Doftpåsar för garderob
19 kr

Salt - inte bara en krydda

Salt Salt
 • Rengör gjutjärnspannan genom att strö ett lager salt så det täcker stekytan och stek på högsta värme i 20minuter - skaka gärna om då och då - så drar saltet ut ingrott fett.
 • Blodfläckar och vinfläckar fås bort genom att strö salt på fläcken och sedan skölja med kallt vatten. Svåra fläckar kan blötläggas i saltat vatten.
 • Få vitare lakan genom att låta lakanen vila i saltat vatten under natten och tvätta sedan som vanligt.

Bikarbonat kan användas på många sätt

 • Få bort spår av kaffe och te ur kopparna genom att hälla i kokhett vatten följt av en tesked bikarbonat. Borsta sedan bort fläckarna med diskborsten.
 • Lös proppar i avloppet genom att hälla på 1dl bikarbonat blandat med 1dl salt som sedan följs av att du långsamt häller på 1dl ättika. Efter 15minuter häller du i 1dl kokande vatten så löser proppen sig.
 • Få bort fettfläckar och ovälkomna dofter från kläderna genom att tillsätta bikarbonat i tvättmedelsfacket eller gnida in en pasta av vatten och bikarbonat direkt på fläcken. Fler fläckborttagningstips hittar du här.

Ättika - inte bara för ärtsoppan

 • Rengör spisen genom att hälla ättika på spishällen och strö bakpulver över ättikan. Vänta en stund innan du torkar av allt med en trasa och vatten.
 • Avkalka kaffekokare, vattenkokare m.m. genom att blanda 2dl ättika med 8 dl vatten och kör halva mängden genom kaffekokaren. Vänta 10-15 minuter innan du kör igenom resten. Kör sedan igenom 3-4fulla kannor med endast vatten för att ta bort ättikssmaken.
Doftpåsar för dammsugare
49 kr
Vi kan naturligtvis inte ta ansvar för hur du gör och vad det får för effekter, men tipsen har ofta visat sig fungera bra.

Gillar du doften av citron?

Prova diskmaskinsdoft Citron.
En lättupphängd dofthållare som ger en fräschare diskmaskin under cirka 100 diskningar.

49 kr
Slutsåld

Prova Citron badsalt.
Häll i 2-3msk badsalt när du tappar upp badvattnet och njut av ett uppfriskande bad som minskar hudirritationer.

39 kr

Fler tips

Läs fler städtips i vår blogg där Moa tipsar om hur städningen kan delas upp i delar.
 
PriceRunner Köpskydd
Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas.

Kontakta oss

Osäker på något? Kontakta mig. /Palle