Sätt att använda doftoljor

SHAKE™ doftoljor ger dig aromaterapi både hemma och på resan.

Doftoljorna kommer i flaskor som är hängda i en träbehållare och det är lätt att hänga upp doftoljorna i t.ex. bilens backspegel.

Doftoljorna är uppdelade i lugnande dofter samt uppiggande dofter.

 

SHAKE doftoljor går naturligtvis utmärkt att använda till:

 

Aromalampa

Häll upp vatten i aromalampans övre del och droppa i ett par droppar doftolja av din favoritdoft. Tänd ljuset under och känns väldoften sprida sig i rummet.  Ta det försiktigt med mängden olja och kom ihåg att vara försiktig med levande ljus.

 

Aromabad

Tänk efter vad syftet är med badet - varmt och avslappnande eller kanske kallt och uppiggande - och hitta vilken olja du vill använda.
Blanda 4-6droppar doftolja i en matsked olivolja/jojobaolja/sesamolja och häll detta i badet medan det fylls upp.


Bildoft

Ska du köra långt eller i stadstrafik?
Ska du köra långt så rekommenderas en uppiggande doftolja medan en lugnande doftolja passar bättre i stressig stadstrafik.
Oavsett vilken doftolja du väljer så är det lätt att hänga upp doftoljan i bilen backspegel och ställa in doftens styrka.

 

Ekologisk luftspray

Ta en blomspruta, häll i vatten och ett par droppar doftolja så har du fått en ekologisk luftfräschare för t.ex. toaletten.

 

I luftfuktare

Använder du någon form av luftfuktare så kan du med fördel droppa i din favorit bland doftoljorna och få välgörande väldoft i rummet.

 

Massage

Blanda din favorit olja med olivolja, sesamolja eller linolja till egen hemmagjord massageolja.
Ta det försiktigt i början så du vet hur huden reagerar!
 

Myggmedel

Doften från Lavendel är ett naturligt sätt att hålla myggor borta. Använd aromalampa eller luftspray i rummet eller om du rör dig så kan du massage-metoden.

 

I bastun

Man kan använda doftolja på två sätt i bastun. Antingen blanda några droppar i vattnet som används på aggregatet eller så sätter man några droppar på t.ex. en handduk som man har i bastun. För kraftigare effekt kan man ha starkare blandning och/eller vifta med handduken.

 

Doftolja är ett av naturens sätt att erbjuda väldoft och välmående.

79 kr