Så här använder du doftoljorna

Hem / Dofter / Doftoljor / Om doftoljorna / Så här använder du doftoljorna

 SHAKE™ doftoljor ger dig aromaterapi både hemma och på resan.

Doftoljorna är uppdelade i lugnande dofter samt uppiggande dofter.

Doftoljorna kommer i flaskor som är hängda i en träbehållare och det är lätt att hänga upp doftoljorna i t.ex. bilens backspegel. men kan också användas till mycket mer, t.ex.:
 

Aromalampa

Häll upp vatten i aromalampans övre del och droppa i ett par droppar doftolja av din favoritdoft. Tänd ljuset under och känns väldoften sprida sig i rummet.  Ta det försiktigt med mängden olja och kom ihåg att vara försiktig med levande ljus samt kom ihåg att fylla på vätska (vatten och doftolja) när ljuset brinner.

 

Aromabad

Tänk efter vad syftet är med badet - varmt och avslappnande eller kanske kallt och uppiggande - och hitta vilken olja du vill använda.
Blanda 4-6droppar doftolja i en matsked olivolja/jojobaolja/sesamolja och häll detta i badet medan det fylls upp.


Bildoft

Ska du köra långt eller i stadstrafik?
Ska du köra långt så rekommenderas en uppiggande doftolja medan en lugnande doftolja passar bättre i stressig stadstrafik.
Oavsett vilken doftolja du väljer så är det lätt att hänga upp doftoljan i bilen backspegel och ställa in doftens styrka.

 

Ekologisk luftspray

Ta en blomspruta, häll i vatten och ett par droppar doftolja så har du fått en ekologisk luftfräschare för t.ex. toaletten.

 

I luftfuktare

Använder du någon form av luftfuktare så kan du med fördel droppa i din favorit bland doftoljorna och få välgörande väldoft i rummet.

 

Massage

Blanda din favorit olja med olivolja, sesamolja eller linolja till egen hemmagjord massageolja.
Ta det försiktigt i början så du vet hur huden reagerar!
 

Myggmedel

Doften från Lavendel är ett naturligt sätt att hålla myggor borta. Använd aromalampa eller luftspray i rummet eller om du rör dig så kan du massage-metoden.

 

Ökar välmående & hälsa Ökar välmående & hälsa

I bastun som så kallad aufguss eller aromabastu

Att sitta i bastun kan både vara bra för kropp och själ.
Med doftolja höjs upplevelsen och nyttan.
Tänk på att välja rätt doftolja (uppiggande eller lugnande).
Man kan använda doftolja på två sätt i bastun.
Antingen blanda några droppar i vattnet som används på aggregatet eller så sätter man några droppar på t.ex. en handduk som man har i bastun. För kraftigare effekt kan man ha starkare blandning och/eller vifta med handduken.

 

Doftolja är ett av naturens sätt att erbjuda väldoft och välmående.

79 kr
 
PriceRunner Köpskydd
Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas.

Kontakta oss

Osäker på något? Kontakta mig. /Palle