Vill du ha paket till dörren?

Som du kanske vet så använder vi PostNord som distributör när vi skickar varor till våra kunder.
Som hos de flesta företag så sker förändringar i verksamheten och nu har PostNord lagt till möjligheten för alla att få leverans vid dörren vilket är en förbättring för mottagarna.

Detta är en tilläggstjänst som man som mottagare själv måste välja när man lägger en beställning hos en e-ehandlare - det är alltså inte så att alla paket kommer hängas på dörrhandtag med automatik utan man måste göra ett aktivt val.

Gör man inte ett aktivt val och paketet inte går att lämna i brevlådan så kommer paketet att gå till närmaste ombud och du kommer få en avi om att hämta paketet.

Väljer man däremot att få leverans vid dörren så kommer PostNord att hänga paketet på dörrhandtaget samt skicka dig ett meddelande om att det finns där.
Bilden nedan är en detaljbild från PostNords hemsida och är riktad till företag som använder tjänsten Varubrev (vilket vi gör).
Då vi får korrekta uppgifter om mail-adress och mobilnummer så vidarebefordras dessa uppgifter till PostNord så att de kan avisera.

Tänk på att när PostNord har lämnat paket på din dörr och meddelat dig så är det inte längre deras ansvar. 

Vi vill nu erbjuda våra kunder denna tjänst och ska undersöka hur vi kan få in det på ett smidigt sätt i kassan. Tills vi hittat en bra teknisk lösning så ber vi våra kunder som vill utnyttja möjligheten att få levererat till dörren att skriva det i kommentarsfältet i kassan.

Må så gott!

/Palle

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln